Banner Before Header

Jesse Puljujärven kohtalo puhuttaa – pelaajatarkkailijalta kritiikkiä tärkeistä ominaisuuksista

Edmonton Oilersin kausi päättyi pettymykseen, kun se hävisi Colorado Avalanchelle puhtaasti 4–0 konferenssifinaaleissa.

Kanadalaisten kipuamista aina konferenssifinaaleihin saakka voidaan pitää pienenä yllätyksenä, mutta jos joukkue putoaa niin lähellä finaaleja, kyseessä on valtaisa pettymys.

Oilersin kesäloma on ehtinyt kestää vain muutamia päiviä, ja spekulaatiokoneisto organisaation yllä puksuttaa kuumana.

Peräti 11 pelaajaa on ilman sopimusta ensi kaudeksi. Yksi näistä on itsensä Oilers-fanien sydämiin pelannut Jesse Puljujärvi.

Puljujärven tilanne on monimutkainen ja tulevaisuus Oilers-nutussa kaikkea muuta kuin varma. Oilers priorisoi toisen nuoren hyökkääjän, Kailer Yamamoton sopimuksen Puljujärven edelle.

Kumpikin pelaaja rajoitettu vapaa agentti. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajat eivät saa solmia sopimusta minkä tahansa organisaation kanssa, vaan Oilers omistaa heidän pelaajaoikeutensa, vaikka voimassa olevaa sopimusta ei ole.

Mikäli Oilers antaisi Puljujärvelle perustarjouksen, sen pituus olisi vuoden ja arvo 1,4 miljoonaa dollaria.

Oilersin GM Ken Holland kommentoi ”biisonikuninkaan” tilannetta mystisesti.

– Minun täytyy selvittää Jessen tilanne, hän sanoi Sportsnetin mukaan kauden päättäneessä lehdistötilaisuudessa.

Veteraanitoimittaja Jim Matheson uteli, voisiko Puljujärvi olla ratkaisu Oilersin ongelmiin, johon Holland vastasi lähes identtisesti.

– Se minun täytyy juuri selvittää.

Torniolaisen kausi oli kaikkinensa ailahteleva. Hän aloitti kauden supertähti Connor McDavidin vierellä, missä syntyi aluksi hyvää tulosta.

Kun Puljujärvi sairastui koronaan, hän ei ollut enää samassa vedossa palattuaan kokoonpanoon.

Läpi kauden useat edistyneet tilastot osoittivat, että Puljujärven ollessa kentällä, hänen ketjutoveriensa peli nousi paremmalle tasolle.

Puljujärvi näin ollen toimi lähes poikkeuksetta oman ketjunsa edunluojana, mutta tehopisteet jäivät suomalaiselta suurelta osin uupumaan.

Sportsnetin toimittaja Mark Spector vertaa Sportsnetin artikkelissa Puljujärveä Coloradon venäläishyökkääjä Valeri Nitshushkiniin. Puljujärvi on hänen mukaansa fyysisiltä ominaisuuksiltaan kuin Nitshushkinin klooni.

Kuten Puljujärven, myös Nitshushkinin pelaaminen on kehittynyt vuosi vuodelta. Spector epäilee Puljujärven olevan myöhäisherännäinen ja pitää näin suomalaisen kauppaamista riskinä.

Puljujärvi joutui NHL-pelaajatarkkailija Jason Bukalan tiukkaan arviointiin, eikä tämä arvostanut nelosvarausta kovinkaan laadukkaaksi arvioissaan.

Asteikolla yhdestä kymmeneen Puljujärven taklauspelaaminen, tärkeimmillä hetkillä suorittaminen ja pelikäsitys saavat Bukalalta kovaa kritiikkiä.

Spector linjasi, että hän pitäisi suomalaiskolossin Edmontonissa vielä vuoden. Kuitenkin oikealla kauppavastikkeella – eli laadukkaalla maalivahdilla – hän olisi valmis kauppaamaan ”Puljun”.

Source Link is.fi