Jesse Puljujärvi tukalassa asemassa Edmontonissa – kanadalais­toimittajalta hyytävä arvio jatkosta

Uusi NHL-kausi pyörähtää käyntiin perjantaina. 32 joukkuetta aloittaa vaativan Stanley Cup -jahdin.

Yksittäisistä pelaajista monen suomalaisen katse kääntyy Edmonton Oilersin Jesse Puljujärveen, 24.

Puljujärvi aloitti edelliskauden mainiosti, mutta kauden edetessä suomalainen putosi ketjuhierarkiassa ja myös ”Puljun” peliaika romahti. Kauden viimeisissä otteluissa hänen aikansa jäällä jäi hyvin vaatimattomaksi.

Nyt Oilersin fanien suosikin NHL-tielle on ilmestynyt uusi kuoppa.

Tämä kuoppa on nimeltään Dylan Holloway. Oilersin kesän 2020 ykkösvaraus iski tiistain vastaisena yönä harjoitusottelussa huimat tehot 3+1.

Sportsnetin toimittaja Mark Spector pohti artikkelissaan Oilersin ensi kauden ketjukoostumuksia.

Spector ennakoi, että Holloway taistelee kynsin ja hampain yhdestä kahden kärkiketjun neljästä laitahyökkääjän paikasta.

Kyseisille pelipaikoille on Oilersissa tunkua. Evander Kane, Zach Hyman, Kailer Yamamoto, Holloway ja Puljujärvi taistelevat paikasta Connor McDavidin tai Leon Draisaitlin vierellä.

Kane ja Hyman nauttivat päävalmentaja Jay Woodcroftin vankkumatonta luottoa. Spectorin mukaan Yamamoto on sementoinut asemansa kärkiketjuissa, joten jäljelle jäävät Puljujärvi ja Holloway.

Kahdesta viimeksi mainitusta Spector suosii nuorempaa vaihtoehtoa.

Hän kirjoittaa, että pelaajat ovat fyysisiltä ominaisuuksiltaan samankaltaisia, mutta Hollowayn työkalupakissa on väline, joka tekee tästä kiehtovamman vaihtoehdon kuin Puljujärvestä.

Hollowayn sentterinä tämän superottelussa pelannut saksalaistähti Draisaitl nimesi kyseisen välineen ja ylisti nuorta kanadalaista vuolaasti ottelun jälkeen.

– Näissä oikeissa peleissä näet kaverin peliälyn. Se, jos jokin, on tärkeää. Hänellä on sitä, Draisaitl hehkutti.

Lopuksi Spector linjasi suomalaislasien läpi katsottuna hyytävän arvion.

– Toisin kuin hänen ensisijaisen kilpailijansa, tilanteet eivät kuole Hollowayn ollessa kiekossa kuten ne ovat kuolleet Puljujärven kanssa.

– Tällä hetkellä Holloway on Puljujärven edellä, hän naulasi.

Source Link is.fi