Banner Before Header

Johanna Matintalo kummasteli yhteislähdön yllättävää luonnetta Viaplaylla – Virpi Sarasvuo pamautti huvittuneen vastakuitin

Tour de Skin naisten toiseksi viimeinen etappi, 10 kilometrin (p) yhteislähtökisa oli kovaa vauhtileikittelyä alusta loppuun.

Voiton vei Italian Val di Fiemmessä Natalia Neprjajeva ennen Heidi Wengiä ja kolmanneksi kirinyttä Krista Pärmäkoskea.

Johanna Matintalo taisteli kilpailussa yhdeksänneksi. Suomalainen kummasteli maaliintulonsa jälkeen Viaplayn tv-haastattelussa kilpailun ankaraa luonnetta. Ruotsin Ebba Andersson ryhtyi hajottamaan pääjoukkoa jo toisella kierroksella.

– Aika aikaisin lähdettiin pitämään tosi kovaa vauhtia. Esimerkiksi viime vuonna vastaavassa kisassa hiihdettiin kolme kierrosta mukavaa matkavauhtia ja vasta viimeisellä kierroksella alettiin iskeä. Oli aika paljon rajumpi kisa kovuudeltaan, totesi Matintalo, joka on Tourin kokonaistilanteessa 12:ntena.

Viaplayn studiossa asiantuntijana vieraillut Virpi Sarasvuo (os. Kuitunen) oli selvästi huvittunut Matintalon, 25, kommentista.

– Se oli selvästi yllättävä kilpailu luonteeltaan Johannalle. Noita kisoja tarvitaan. Hyvin hiihti, mutta tuo kommentti, että lähdetään liian kovaa, niin se on hyvä, että hän oli mukana tuollaisessa kisassa, koska sellaista se sitten välillä on – mennään mitä irtoaa lähdöstä maaliin, Tourin ainoa suomalaisvoittaja Sarasvuo kuittasi hymyillen tv-lähetyksessä.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli seitsemäs ja Anne Kyllönen 11:s.

Tour de Ski jatkuu kello 15.50 miesten 15 kilometrin (p) yhteislähtökisalla. IS seuraa otatusta liveartikkelissa.

Source Link is.fi