Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_40e0879bf0bfb5e92210bba199225bf3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Johanna Matintalolle upea kolmas sija! Tuuletti ensimmäistä palkintosijaansa villisti – Uutisalue
Banner Before Header

Johanna Matintalolle upea kolmas sija! Tuuletti ensimmäistä palkintosijaansa villisti

Johanna Matintalo oli päivän suomalaisnimi, sillä hän otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen maailmancupin palkintosijansa Oberstdorfin perinteisen hiihtotavan sprintissä kolmannella sijallaan. Matintalo osoitti jo maailmancupkauden avauskisassa hallitsevansa tämän matkan ja hiihtotavan, sillä tuolloin hän nappasi neljännen sijan.

Matintalo kovassa iskussa aamusta lähtien tykittämällä karsinnassa kärkiajan. Hän pystyi pitämään vauhtia yllä erävaiheessa voittamalla kivikovan alkueränsä ja ottamalla välierässä makean kakkossijan.

Finaalissa Matintalo ei enää muistellut viime kevään MM-kisojen dramaattista viimeisen mutkan kaatumistaan perinteisen sprintissä, vaan piti kärkipaikan hallussaan aina viimeiseen laskuun asti. Siinä vaiheessa Ruotsin Johanna Hagström ja Venäjän Natalia Neprjajeva menivät ohi.

Neprjajeva kuittasi Hagströmin ohi loppusuoralla. Matintalo kävi tiukan kamppailun kolmannesta sijasta Slovenian Anamarija Lampicin kanssa, mutta pystyi pitämään tämän takanaan. Kolmas sija sai Matintalon tuulettamaan maalissa.

Suomalaisnaisille hyviä sijoja, Karlsson koki kovia

Kerttu Niskanen on edelleen mainioissa asemissa Tour de Skin kokonaiskilpailussa, sillä hän valloitti välieräpaikan voittamalla alkueränsä. Välierissä Niskanen ei enää pystynyt taistelemaan finaalipaikasta, mutta hän sijoittui kuitenkin paremmin kuin Touria johtanut Jessie Diggins.

Anne Kyllönen on parantanut vauhtiaan kauden edetessä. Tällä kertaa hän otti vakuuttavasti paikan välieriin, mutta ei enää välierissä pystynyt taistelemaan jatkopaikasta. Krista Pärmäkosken vauhti pysähtyi alkueriin. Hän oli eränsä alkupuolella hyvässä vauhdissa, mutta ei päässyt laskussa hyviin asemiin. Hän jäi omassa alkuerässään kolmanneksi eikä aika riittänyt jatkoon.

Ennakkoon yksi Tour de Skin kovimmista suosikeista, Ruotsin Frida Karlsson, koki jälleen kovia. Karlssonin kiertue oli sujunut jo ennen Oberstdorfin sprinttiä mollivoittoisesti ja perjantaina hän koki kirvelevän loppukiritappion Jessie Digginsille.

Nyt Karlsson hiihti sprintin alkuerässä Matintalon ja Digginsin kanssa samassa erässä. Hän esti tiukassa taistelutilanteessa Digginsiä ja sai tästä varoituksen. Ruotsalaisella oli jo ennen Touria yksi varoitus, joten toinen varoitus tiesi kolmen minuutin aikasakkoa. Karlsson myönsi SVT:lle (siirryt toiseen palveluun), että syy oli hänen. Hän kertoi myös todennäköisesti keskeyttävänsä Tour de Skin.

Katso miten Frida Karlsson kaataa Jessie Digginsin ja Johanna Matintalo hiihtää erävoittoon.

Suomalaismiehiä ei nähty välierissä. Päivän syntymäpäiväsankari Lauri Vuorinen oli lähimpänä ja taisteli tiukasti välieräpaikasta. Hän pääsi alkuerässään hyvin kärkikaksikon imuun loppulaskussa ja kävi tiukan kirikamppailun Venäjän Gleb Retivihin kanssa, mutta vauhti ei riittänyt jatkoon.

Ville Ahonen oli päivän suurin suomalaisyllättäjä, sillä hän otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet. Ahonen tuli maaliin Vuorisen peesissä ja oli lopputuloksissa 16:s. Vuorinen oli 14:s.

Iivo Niskanen lähti pitämään omassa alkuerässään vauhtia, mutta radan lopun nousussa norjalaiset Johannes Hösflot Kläbo ja Erik Valnes menivät ohi ja loppusuoralla myös Venäjän Ivan Jakimushin rutisti edelle. Niskanen oli erän neljäs ja lopputuloksissa 20:s.

Juttua päivitetään.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Source Link yle.fi