Banner Before Header

Jokerit halusi lisäaikaa – ”Ei ollut olemassa sellaista hakemusta, jolla olisi ollut mitään edellytyksiä tulla hyväksytyksi”

Jokereiden edustusjoukkueen paluuhanke Suomen kaukaloihin sai tiistaina uuden käänteen. Jarmo Koskinen on kuitenkin edelleen luottavainen paluun suhteen. Mies itse on valmis toimitusjohtajaksi.

Jokereiden Mestis-saagassa nähtiin tiistaina uusi käänne. Jarmo Koskinen on silti luottavainen. Kuva: Jarno Kuusinen

Pertti Lappalainen,

Ann-Christine Karhu,

Laura Arffman

Jääkiekkoliiton liittohallituksen oli määrä käsitellä Team Jokerit Oy:n sarjapaikkahakemusta Mestikseen tämän päivän kokouksessaan. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela totesi Jääkkiekkoliiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Jokereiden paluuhankkeen keulahahmoksi profiloitunut Jarmo Koskinen avasi Yle Urheilulle pyynnön taustoja.

– Team Jokerit Oy pyysi pöytäämään asian, jotta saadaan lisäaikaa hakemukselle. Halusimme varmistua, että saadaan sellainen hakemus, joka kelpaa. Nyt oli vielä keskeneräisiä asioita, jotka olisivat käsittelyn jälkeen johtaneet lisäselvityspyyntöihin, eli lopputulos olisi voinut olla sama, Koskinen kertoo.

Nummela sanoo Yle Urheilulle suoraan, ettei Jokereiden suunnitelma ole vielä riittävän tarkka.

– Ei ollut olemassa sellaista hakemusta, jolla olisi ollut mitään edellytyksiä tulla hyväksytyksi, hän tiivistää.

– Jokerit on kertonut suunnitelmistaan. Suunnitelmien tarkkuustaso ei tällä hetkellä ole sellainen, että olisi edellytyksiä sarjapaikkaa myöntää. Asioiden valmistelu on vielä selvästi kesken, Nummela jatkaa.

Koskinen ei halunnut tarkentaa, liittyivätkö hakemuksen keskeneräiset asiat kotihallin epäselvyyteen, omistajuuteen tai rahoitukseen.

– Kaikissa hakemuksen asioissa pyritään huomattavasti konkreettisemmalle tasolle.

Koskisesta toimitusjohtaja?

Yksi isoimmista kysymyksistä Jokereiden tulevaisuuden suhteen on ollut kotihallin kohdalla. Viime aikoina niin sanotusta monihallikonseptista on puhuttu varteenotettavimpana vaihtoehtona. Koskinen sanoo, että asiassa on positiivinen näkymä.

– Meillä on alustavaa lisätietoa. Nämä ovat keskeneräisiä asioita, mutta toivottavasti päästään siinä asiassa eteenpäin, Koskinen valottaa.

Lue lisää: Näin Jokerien johtohahmo kommentoi yhtiön suunnitelmaa ja Joel Harkimon roolia – seuralla usean pelipaikan varavaihtoehto

Koskisen oma rooli Jokereiden paluuhankkeessa on selvillä. Hän sanoo olevansa vahvin kandidaatti toimitusjohtajaksi, sillä muita ehdokkaita rooliin ei ole ilmaantunut.

– Lähden vetämään hommaa toimitusjohtajan roolissa, kun tämä konkretisoituu siten, että saamme lisenssin ja sarjapaikan, Koskinen sanoo.

Jarmo Koskisen mukaan tulevaisuuden Jokerit haluaa madaltaa kynnystä nousta junioreista seuran edustusjoukkueeseen. Kuva: Elmeri Elo/All Over Press

Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan sarjapaikkoja myönnettäessä tilannetta tarkastellaan suhteessa lisenssiehtoihin, jolloin keskeisessä roolissa ovat hakijan omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt kuten peli- ja harjoittelupaikka. Näiden asioiden pitää olla varsin pitkällä jo sarjapaikkoja myönnettäessä.

Lisenssihakemus kaudelle 2023–2024 on jätettävä 31. maaliskuuta mennessä. Tätä ennen lisenssiä hakevalla taholla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

Koskista huolettaa aikataulussa joukkueen kasaaminen. Jokereiden A-junioreista halutaan pelaajia mahdolliseen edustusjoukkueeseen. Mikäli kevät etenee pitkälle, nuoret ja lupaavat pelaajat voivat etsiä pelipaikan ensi kaudeksi muualta.

– Pikkuhiljaa meillä on kiire joukkueen kanssa, Koskinen toteaa.

Kuinka kova kiire teillä on asteikolla 1–10?

– Hyvä kysymys, varmaan lähempänä kymppiä kuin ykköstä, Koskinen naurahtaa.

Source Link yle.fi