Banner Before Header

Joonas Korpisalo on ajautunut haastavaan tilanteeseen NHL:ssä – jännittävät hetket käsillä: ”Katsotaan, mitä käy”

Loppukesän 2020 kuplapudotuspeleissä Joonas Korpisalo pelasi elämänsä jääkiekkoa, ja askel laadukkaaksi NHL-tason ykkösvahdiksi näytti olevan vääjäämätön.

Sen koommin vastaavaa loistoa ei ole helsinkiläisvahdilta nähty. Nyt Korpisalolla, 27, on meneillään toinen vaisumpi kausi putkeen – niin kuin koko Blue Jacketsillakin.

– Vähän niin ja näin pari kautta on nyt mennyt. Mutta ei sitä auta voivotella, Korpisalo tuumaa.

– Tämän kauden alku oli itseltäni vähän huono, mutta mielestäni parempaan suuntaan on mennyt. Emme me hirveästi ole voittaneet pelejä. Se näkyy vähän kaikilla.

Korpisalo ei kuitenkaan vaikuta turhautuneelta, vaan juttelee tutun rentoon tyyliinsä.

– Ihan hirveästi en ole päässyt pelaamaan peräkkäisiä pelejä. Totta kai se aina auttaa, kun saa pelata peräkkäin. Silloin saa aina hyvin juonesta kiinni.

– Mutta ei siihenkään voi toki tuudittautua. Aina kun menee askiin, pitäisi saada paras irti.

Korpisalon tilanne Columbuksessa on ajautunut haastavaksi. Hän on pudonnut veskarihierarkiassa Elvis Merzlikinsin taakse, eikä pelikään ole kulkenut toivotusti aiempaa harvemmin tulevissa otteluissa.

Latvialainen on myös kiinnitetty seuraan aina vuoteen 2027 asti, kun taas Korpisalo pelaa viimeistä kevättä ennen vapaille markkinoille pääsyä.

Jos ei ihmeitä ei tapahdu, Columbuksen kausi päättyy runkosarjaan. Niinpä Korpisalo saatetaan kaupata ennen maaliskuun 21. päivän siirtorajaa.

Sportsnetin mukaan Columbus on keskustellut ainakin Edmontonin kanssa suomalaisvahdin hinnasta.

Vaikka NHL-uran ensimmäinen kauppa voi olla ovella, helsinkiläisvahti ei hermoile.

– Eipä siinä mitään. Ammattilaisia tässä ollaan, ja se (kauppauhka) kuuluu asiaan.

– Tapahtuu mitä tahansa, niin hommia painetaan silti. Katsotaan, mitä käy.

Toista kautta putkeen Korpisalon torjuntaprosentti on alle 90.

Korpisalo pelaa Columbuksessa jo seitsemättä kauttaan. Nykyjoukkueesta häntä pidempään rivissä on ollut vain kapteeni Boone Jenner.

Korpisalo on nähnyt läheltä ensin joukkueen nousun pudotuspelien sitkeäksi haastajaksi ja sitten taantumisen nykyiseen, jonkinasteiseen uudelleenrakennustilaan.

Tällä kaudella Columbus on keski-iältään NHL:n nuorimpia.

– Kun miettii, niin parinkin vuoden takaiseen jengiin muutos on ollut valtava. Joukkue on nuorentunut tosi paljon. Kiva nähdä, miten nuoret jätkät ovat tulleet sisään.

Vielä pari vuotta sitten Columbus tunnettiin ääritiiviinä puolustusjoukkueena, joka varjeli omaa maaliaan henkensä kaupalla.

Tämän ja viime kauden aikana Blue Jackets on ollut yksi eniten maaleja päästäneistä joukkueista.

– Peli on muuttunut erilaiseksi, mutta onhan meillä erilainen joukkuekin. Meillä on nyt aika paljon hyökkäysvoimaa. Pelityylikin suosii sitä, Korpisalo pohtii.

Hän kuitenkin kokee, että Columbuksen perimmäinen identiteetti kovana työmiesjoukkueena ei kuitenkaan ole muuttunut.

– Jengin identiteetti on pysynyt mielestäni aika samana. Teemme paljon töitä ja yritämme olla joukkue, jota vastaan ei ole kiva pelata.

Source Link is.fi