Banner Before Header

Joonas Korpisalo venytti täysin poskettoman torjunnan – Patrik Laineen kunnianosoitusta seurasi huvittava reaktio

Suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo torjui sunnuntaina kauden neljännen voittonsa, kun Columbus Blue Jackets kukisti New Jersey Devilsin 4–3. 27 kertaa torjunut Karhu-Kissojen ja Jokerien kasvatti valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Korpisalon tähtihetki koitti toisen erän loppusekunneilla. 27-vuotias suomalainen venyi Niko Hirschierin suoraan syötöstä ampuman kiekon eteen tilanteessa, jossa maalivahdilla ei pitäisi olla pienintäkään mahdollisuutta torjuntaan.

Korpisalo sai kotiyleisöltä korvia huumaavat suosionosoitukset, eivätkä selostajatkaan meinanneet pysyä housuissaan.

Korpisalon hanskatorjuntaa on jaettu Twitterissä vimmatusti. NHL:n tv-oikeudet täksi kaudeksi Yhdysvalloissa hankkinut ESPN esimerkiksi jakoi videon pelastuksesta SportsCenter-tilillään yli 39 miljoonan seuraajansa iloksi.

Venytystä tituleerataan monillakin tileillä NHL-kauden toistaiseksi hienoimmaksi.

Korpisalo sai tunnustusta huippuillastaan myös Blue Jacketsin pukuhuoneessa. Joukkueen suomalaistykki, yhden syöttöpisteen kerännyt Patrik Laine ojensi ottelun jälkeen maanmiehelleen parhaan pelaajan palkinnon eli kapteeninhatun.

– Hieno peli äijät. Se ei ollut kaunista, mutta ketä kiinnostaa. Sinä (Oliver Björkstrand) teit pari maalia ja Jake (Jakub Voracek) syötti kaksi, mutta minun täytyy antaa tämä Korpille. Hän piti meidät pelissä mukana, Laine lausui joukkuekavereilleen.

Korpisalo ei näyttänyt olevan erityisen mielissään kunnianosoituksesta.

– Voi v***u, se anto sen meikälle, hän tuhahti suomeksi Laineelle hatun saatuaan.

Sen jälkeen suomalaissankari piti lyhyen puheen.

– En tiedä, mitä sanoa. Siitä on hetki, kun olemme viimeksi voittaneet. Hienoa taistelua, ja siksi pelejä voitetaan. Tehdään tästä voittoputki, Korpisalo sanoi ja sai taas suosionosoitukset.

Columbus oli hävinnyt ennen sunnuntaita kolme ottelua putkeen.

Vuodesta 2015 lähtien Columbusta edustaneesta Korpisalosta tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti. Hän saattaa joutua kauppatavaraksi vielä tämän kauden aikana.

Source Link is.fi