Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5461ebc994c6df036d53144661b0484d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Juha Kankkunen, 63, aikoo ajaa MM-sarjan uudella hybridiautolla! – Uutisalue

Juha Kankkunen, 63, aikoo ajaa MM-sarjan uudella hybridiautolla!

Rallilegenda Juha Kankkunen aikoo ajaa MM-sarjan uuden sukupolven Rally1-hybridiajokilla. Kankkunen, 63, kertoo Autosport-lehdessä olevansa halukas testaamaan uutta hybridiajokkia kesän aikana.

– Toivon testiä hybridillä kesän aikana. Haluan vain koettaa sitä, jotta pystyn vertaamaan sitä viime vuoden autoon, Kankkunen sanoi Autosportissa.

Nelinkertainen maailmanmestari Kankkunen kertoo, ettei hänellä ole varsinaisesti halua kilpailla hybridiajokilla. Hän on ajanut ja kilpaillut useilla erilaisilla ralliautoilla vuosien saatossa, ja hän on koettanut myös edellisen sukupolven WRC-ralliautoa.

– Sanotaan näin, että vanha mies pystyy ajamaan 90-prosenttista vauhtia, mutta loput 10 prosenttia sen suorituskyvystä on nuoremmille, Kankkunen tuumi.

MM-sarjan pääluokassa siirryttiin täksi kaudeksi Rally1-autoihin, joissa hyödynnetään hybriditeknologiaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ajokeissa on poltto- ja sähkömoottorin yhdistelmä eli hybridi.

Rally1-autossa ei ole yhtä paljon aerodynamiikkaa kuin edeltäjässään ja siitä puuttuu aktiivinen keskitasauspyörästö, eli siinä ei ole niin sanotusti keskilukkoa. Lisäksi hybridiautot ovat jonkin verran raskaampia kuin edeltäjänsä, mutta niistä voi hetkellisesti sähköavusteisena irrota jopa 500 hevosvoiman tehoja.

Kalle Rovanperä on loikkinut menestyksekkäästi Toyotan Rally1-ajokilla tänä vuonna.

Autosportin jutussa ei ollut mainintaa siitä, että minkä merkin hybriditykillä Kankkunen mahdollisesti ajaisi. Rally1-hybridiautoilla MM-sarjassa kilpailevat vahvasti suomalaisvetoinen Toyotan rallitalli, Hyundai sekä Fordeja ajattava M-Sport-tiimi.

Kankkusella on valtava kokemus erilaisista ralliautoista. Hän voitti maailmanmestaruudet pahamaineisen B-ryhmän Peugeot’lla 1986, A-ryhmän Lancioilla 1987 ja 1991 sekä Toyotalla 1993. Kankkunen napsi vielä MM-osakilpailuvoittoja WRC-luokan Subarulla vuonna 1999.

Lue lisää: Juha Kankkusen legendaarinen sivallus tv-haastattelussa on saanut kulttimaineen: ”Se oli tyhmä vastaus tyhmään kysymykseen”

Kankkunen piipahti lajin korkeimmalla tasolla vielä 2010 ajettuaan tuolloin ”vuoden viivästyneessä” 50-vuotisjuhlarallissaan Suomessa. Hänellä on myös mittava kilpa-autokokoelma eri aikakausien ajokeista.

Source Link is.fi