Banner Before Header

Jukka Jalonen iski NHL-konkarit avainrooleihin – näillä ketjuilla Leijonat harjoitteli

Leijonien ketju- ja pakkiparisommitelmista saatiin ensipuraisu tiistaina, kun Leijonat harjoitteli Hartwall-areenan jäällä. Joukkue kokoontui tiistaina ensimmäisen kerran yhteen torstaina alkavaa Karjala-turnausta varten.

– Hyvä fiilis. Ensimmäinen treeni takana ja tästä mennään päivä ja tapahtuma kerrallaan eteenpäin. Hyvä joukkue tuntuu olevan jalkeilla. Paljon tuttuja pelaajia ja muutama, joita en ole koskaan ennen valmentanut, kommentoi päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jalosella on käsissään kokenut ja laadukas ryhmä, josta löytyy myös NHL-kokemusta.

Mukana ovat NHL:stä Eurooppaan palannut Sami Vatanen, 30, ja yli 1 200 NHL-ottelua pelannut Valtteri Filppula, 37, jolle Karjala-turnaus on pitkän uran ensimmäinen.

Alkuvaiheessa kokoonpanon kasaamista helpottavat tutut parivaljakot. Tiistaina kasassa oli muun muassa viime kevään MM-kisoissa vakuuttanut ketju Saku MäenalanenHannes BjörninenMarko Anttila.

– Se auttaa varmaan pelaajia, kun rinnalta löytyy tuttuja kavereita ja on sovittu asioita aiemmin. Mitä vähemmän tarvitsee kentällä ajatella, sen parempi, Jalonen sanoi.

– Osa löysi toisensa aika hyvin jo ekoissa treeneissä. Ihan hyvältä näytti, mutta pelihän sen vasta kertoo, missä oikeasti mennään.

Tuleva kotiturnaus on erityisen tärkeä näyttöpaikka, sillä kausi on kuorrutettu helmikuun olympialaisilla ja kevään MM-kotikisoilla.

– En ala nostella ketään yksittäisiä nimiä esille. Katsotaan, miten pojat pelaavat. Jos pelaa erittäin hyvin, silloin omat osakkeet nousevat – oli kyse sitten olympialaisista tai kotikisoista, Jalonen ilmoitti.

Leijonien kentälliset tiistain harjoituksissa:

Jere Innala – Valtteri Filppula – Iiro Pakarinen

Harri Pesonen – Mikael Ruohomaa – Toni Rajala

Veli-Matti Savinainen – Miro Aaltonen – Niko Ojamäki

Saku Mäenalanen – Hannes Björninen – Marko Anttila

Mikko Lehtonen – Atte Ohtamaa

Petteri Lindbohm – Sami Vatanen

Tony Sund – Jarkko Parikka

Veli-Matti Vittasmäki – Vili Saarijärvi

Lisäksi Heikki Liedes, Ville Petman ja Teemu Tallberg muodostivat harjoituksissa viidennen ketjun. Kolmikko huilannee avausottelun. Ylimääräisenä puolustajana harjoitteli Kasper Kotkansalo. Puolustaja Miika Koivisto puuttui tiistain harjoituksista pienen vamman vuoksi.

Kauden ensimmäinen EHT-turnaus pelataan Helsingissä 11.–14. marraskuuta. Leijonat kohtaa torstaina kotiturnauksensa avausottelussa Venäjän kello 18.30.

Source Link is.fi