Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e0a1b9bcecb5282ad5bad0f7d526d6da, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jukka Jalonen niputti viileästi Leijonien voiton – ”Siitä ei ollut kahta sanaa” – Uutisalue

Jukka Jalonen niputti viileästi Leijonien voiton – ”Siitä ei ollut kahta sanaa”

Leijonat näytti turnauksen avausottelussa torstai-iltana, mikä merkitys on kokemuksella ja suoritusvarmuudella. Leijonat kaatoi Venäjän maalein 3–0.

– Pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu. Tultiin heti räväkästi peliin mukaan hyvällä energialla ja kamppailuhalukkuudella. Otettiin homma haltuun. Vaikka ensimmäisessä erässä ei tullut maaleja, oltiin selvästi niskan päällä, kommentoi päävalmentaja Jukka Jalonen ottelun jälkeen.

Leijonat sai päätä auki toisessa erässä ylivoimalla. Harri Pesonen iski avausmaalin ajassa 27.49. Sen jälkeen se oli menoa.

Vajaat neljä minuuttia myöhemmin ottelun pisterohmu Miro Aaltonen (1+2) vei Leijonat 2–0-johtoon kahden miehen ylivoimalla. Illan kolmannen ylivoimamaalin ohjasi Valtteri Filppula Aaltosen komeasta tarjoilusta. Sami Vatanen keräsi tehot 0+2.

– Olen todella tyytyväinen turnauksen lähtöön. Kaikki olivat talkoissa mukana. Parin treenin jälkeen siellä oli hyviä elementtejä ylivoimalla. Jos jotain voisi toivoa, niin olisi voinut tehdä jokusen maalin enemmän, Jalonen sanoi.

Leijonien kokoonpanon keski-ikä torstaina oli 29 vuotta. Vastaavasti Venäjä pelasi joukkueella, jonka keski-ikä oli nippa nappa 20 vuotta.

Leijonat kompuroi vuosi sitten Venäjän nuorelle joukkueelle Karjala-turnauksen avausottelussa. Jalonen muistutti tästä joukkuettaan ennen ottelua.

– Otettiin se esille ennen ottelua, että nuoria poikiakin vastaan pitää pelata ihan täysillä. He ovat aika hyviä pelaajia. Pojat ottivat onkeensa. Oltiin tänään valmiita. Siitä ei ollut kahta sanaa, kumpi vei peliä, Jalonen sanoi.

– Venäjä oli kova mittari. Siellä on maailman parhaita omanikäisiään pelaajia.

Maalivahtien torjunnat kertoivat osaltaan Suomen hallinnasta. Nollapelin torjunut Jussi Olkinuora venyi 17 kertaa kiekon tielle. Venäjän Dmitri Shugajeville torjuntoja tuli 33 kappaletta.

Jalonen ei halunnut nostaa erikseen yksilöitä avausvoiton jälkeen esille.

– Ne ketkä tekevät tehopisteitä, ovat yleensä aika hyviä. Maalivahti pelasi nollan, mikä oli hyvä juttu. Paljon oli onnistujia siinäkin joukossa, jotka eivät tehneet tehoja. 20 kenttäpelaajaa kun on parketilla, niin kaikki eivät saa tehoja, vaikka muuten pelaisi hyvin.

– Kaikki yrittävät olla tyrkyllä niin Pekingiin kuin kevään MM-kisoihin. Ei tässä ruveta vielä mitään paikkoja jakelemaan hirveästi. Yksi peli pelattu ja pari on vielä jäljellä, Jalonen ruoti.

Leijonien kotiturnaus jatkuu lauantaina ottelulla Tshekkiä vastaan.

Source Link is.fi