Banner Before Header

JUKOn hallitus hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn hallitus hyväksyi kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksia koskevan neuvottelutuloksen tiistaina.

JUKO on neuvotellut kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimukset yhdessä Julkisen alan unioni JAUn (JHL ja Jyty) ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n kanssa. Sopimus perustuu sovittelulautakunnan ehdotukseen.

Sopimusten voimaantulo edellyttää, että myös muiden osapuolten hallinnot hyväksyvät sopimuksen. KT:n valtuuskunta hyväksyi neuvottelutuloksen jo maanantaina. Jyty käsittelee asiaa vielä tiistaiana, JHL puolestaan keskiviikkona.

Sopimuksen sisällöstä kerrotaan vasta kun kaikkien osapuolten hallinnoissa on se käsitelty.

Hoitajaliitot neuvottelevat itse

Tehy ja Super eivät olleet mukana neuvotteluissa eikä sopimus hoitajaliittojen mukaan koske niitä.

– Tehy ja SuPer neuvottelevat hoitajia koskevat sopimukset itse, toteaa Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi tiedotteessaan.

Muut järjestöt eivät voi myydä hoitajien osalta työrauhaa, hän korostaa ja kertoo samalla, että joukkoirtisanoutumisen valmistelu jatkuu.

Järjestöjen hallinnot ovat päättäneet toteuttaa joukkoirtisanoutumisen aikaisintaan, kun kuntasektorin muut työehtosopimukset on sovittu.

Viimeistään joukkoirtisanoutuminen toteutetaan Kirvesniemen mukaan sen jälkeen, kun sote-henkilöstö on siirtynyt ensi vuoden alussa hyvinvointialueille liikkeenluovutuksella, ellei ennen tätä asiassa saavuteta sovintoratkaisua.

Tehyläisten joukkoirtisanoutuminen tulee kohdistumaan ensi vaiheessa erikoissairaanhoitoon ja superilaisten kotihoitoon. Joukkoirtisanoutuminen ei toteudu kesällä, koska jäsenten kesälomia ei haluta vaarantaa.