Banner Before Header

Jussi Halla-aho kummastelee, ettei kukaan enää puhu vaalien siirtämisestä: ”Syytä olla erittäin huolissaan”

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho muistuttaa Facebookissa, miten kuntavaaleja siirrettiin viime vuonna. Normaalisti kuntavaalit järjestetään huhtikuussa, mutta viime vuonna ne päätettiin siirtää kesäkuulle. Poikkeuksellista päätöstä perusteltiin muun muassa THL:n tartuntaennusteilla, alhaisella äänestysaktiivisuudella ja kampanjoimisen vaikeudella.

Perussuomalaiset vastusti ainoana puolueena vaalien siirtoa.

– Ja sai siitä hyvästä kuulla suhtautuvansa välinpitämättömästi ihmisten henkeen ja terveyteen, Halla-aho muistuttaa.

Nyt aluevaalien lähestyessä tartuntaluvut ovat sellaisissa lukemissa, joista vuosi sitten peloteltiin. Kampanjointia rajoitetaan ja äänestysaktiivisuuden pelätään jäävän hyvin alhaiseksi.

Halla-aho ihmettelee, miksi kukaan ei puhu vaalien siirtämisestä.

–  THL on tehnyt täyskäännöksen ja pitää nyt äänestystilaisuutta hyvin matalan tartuntariskin tilanteena. Vuosi sitten se rinnastettiin suuriin yleisötapahtumiin.

Perusteluksi on sanottu, että tilanne on nyt toinen rokotusten vuoksi.

Siinä missä viime keväänä vain osa kansalaisista oli saanut edes ensimmäisen koronarokotteen, nyt voimakkaasti immuunipuutteisia rokotetaan paikoin jo neljättä kertaa. Kolmas rokotuskierros on jo hyvässä vauhdissa.

Halla-aho kysyy, että jos tilanne on toinen rokotusten vuoksi, miksi esimerkiksi kuntosalit pannaan kiinni ja sisätilaisuuksia rajoitetaan samalla tavalla kuin ennen rokotuksia.

– Mielestäni on syytä olla erittäin huolissaan, jos demokraattisena itseään pitävä valtio joko siirtää vaaleja epäpätevistä syistä tai jättää siirtämättä niitä, vaikka syyt olisivat pakottavia. Samat syyt samanlaisissa tilanteissa eivät voi samanaikaisesti olla sekä epäpäteviä että pakottavia.

Source Link is.fi