Banner Before Header

Jussi Parviainen väitti 10 vuotta sitten tv:ssä kuvanneensa seksivideon Jipusta – nyt laulaja kertoo vihdoin oman näkemyksensä kohusta

Laulaja Jippu, 36, avautuu uutuuskirjassaan Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä (WSOY, 2022) elämänsä kipupisteistä sekä rakkaussuhteistaan. Kai Kortelaisen ja Jipun, oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinteen, kirjoittamassa kirjassa kurkistetaan harvinaislaatuisella tavalla myös huhuttuun kohusuhteeseen.

Jippu vahvistaa kirjassaan ensimmäistä kertaa, että hänellä oli kuin olikin takavuosina kiihkeä romanssi ohjaaja Jussi Parviaisen, 66, kanssa. Jippu kertoo kirjassa, että hän oli suhteen aikaan kihloissa, ja petti silloista kumppaniaan Jussi Parviaisen kanssa.

Jipun ja Jussin tiet kohtasivat kirjan mukaan vuonna 2012. Kirjassa kerrotaan, että Jippu näki Jussin Agricolan kirkon kuoroharjoituksissa, sillä Jussi oli paikalla suunnittelemassa uutta näytelmäänsä. Jippu kuvailee miehen ”vetäneen häntä puoleensa magneetin lailla”. Juttukin alkoi luistaa.

Jippu vuonna 2010.

Taustalla kummitteli tieto siitä, että Jippua odotti kotona ”komea ja ihana urheilijanuorukainen”, joka remontoi parin uuden Espoon-kodin keittiöitä Jipun mieltymysten mukaan. Mitä tiiviimmin Jippu ja Jussi juttelivat, sitä enemmän Jippu kuitenkin hullaantui.

Jippu kertoo kirjassa nähneensä Jussin ”jumalaisena komistuksena, jota upeampaa ja älykkäämpää ei maailmassa ole”. Jippu huomasi myös ”hänessä olevan hulluuden” heräävän jälleen henkiin.

Romanssi roihahti kirjan mukaan, kun kaksikko suuntasi yhdessä baariin. Öinen matka jatkui Lapinlahden entiseen mielisairaalaan, josta Parviainen oli kirjan mukaan vuokrannut tiloja elokuvatuotannossa tarvittavan rekvisiitan ja muiden tavaroiden säilyttämiseen.

”Aloimme tanssia – tyhjässä mielisairaalassa. Jussi esitteli tanssin lomassa turkkejaan, muita vaatteitaan sekä ruumisarkkua, joka toimi hänen vuoteenaan. Vau, mikä taiteilija, ajattelin.”

Jussi Parviainen kohautti kertomalla tv:ssä, että hänellä olisi kuvamateriaalia hänen ja Jipun yhteisestä yöstä.

Matka jatkui Jussin kotiin Kaivopuistoon. Vastassa olivat Jussin isokokoiset amerikanbulldoggit. Tunnelma tiivistyi nopeasti. Jippu yritti pitää kiinni raittiusohjelmansa neuvoista, mutta huomasi pian ”olevansa kontillaan lattialla”.

En enää nähnyt eroa amerikanbulldoggien ja itseni välillä. Molemmilla oli juoksuaika.”

Seuraavana aamuna Jippu tunnusti asian kihlatulleen. Hän itki kylpytakissa lohduttomana ja lausui sanat, jotka päättivät suhteen: olen pettänyt sinua Jussi Parviaisen kanssa.

Sormus jäi pöydälle, ja suhde oli ohi. Piina ei kuitenkaan päättynyt siihen. Pian syrjähypyn jälkeen Parviainen vieraili Tuomas Enbusken ja Aki Linnanahteen Enbuske & Linnanahde Crew -keskusteluohjelmassa. Kirjan mukaan Jussi Parviainen mainosti suorassa lähetyksessä harrastaneensa seksiä popartisti Jipun kanssa ja voivansa todistaa aktin kuvaamallaan videotallenteella.

Jippu ei ollut tiennyt salakuvaamisesta mitään.

”Jälkeenpäin olen miettinyt, ihastuinko Jussi Parviaisessa lopulta ensimmäistä kertaa itseeni. Yksi hullu ymmärsi toista hullua ja huumaantui hulluuteen.”

Parviainen kirjoitti alunperin suhteestaan Jippuun paljon huomiota saaneessa blogikirjoituksessaan 2012. Tuolloin hän väitti ensimmäistä kertaa julkisesti kuvanneensa yön tapahtumia videolle.

– Minä joka en luota ikinä keneenkään nauhoitin yön aktin salaa videolle, myöhempiä tulevia varten, vaikka siksi että voisin kirjoittaa siitä nyt näin, ja siksi että pelkään aina kaikkien yksipuolista selontekoa tapahtuneesta, Parviainen kirjoitti tuolloin blogissaan.

Hän vieraili tekstin julkaisun jälkeen Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelman suorassa lähetyksessä.

– Väität, että sulla on videomateriaalia Jipusta, joka istui tässä sohvalla viikko sitten miehensä kanssa, juontaja Aki Linnanahde kysyi Parviaiselta suorassa lähetyksessä.

– Kyllä, Parviainen vastasi.

Parviainen kertoi lähetyksessä saaneensa yhteydenottoja Jipun silloiselta kumppanilta, joka oli vaatinut videon ja blogitekstin poistamista. Parviainen kertoi, ettei ollut missään vaiheessa aikeissa julkaista videota. Parviainen kiisti lähetyksen aikana, että hänen tavoitteenaan olisi ollut kerskailla julkisesti yksityiselämällään.

Jippu soitti Jussi Parviaiselle ennen uutuuskirjansa ilmestymistä.

Jippu kertoo IS:lle soittaneensa Parviaiselle ennen uuden kirjansa ilmestymistä. Puhelu oli rakentava.

– Sain kiittää yhteisestä ajasta ja kokemuksista. Kerroin, että olen tullut uskoon ja muistelin, miten sekaisin silloin olinkaan.

Jippu kuvailee Parviaisen olleen hänelle ”opettaja”.

– Halusin kertoa kirjassa suhteestamme hyvin, enkä loukata ketään.

– Minulla ei ole jäänyt mitään hampaankoloon. Olen toivonut pitkään mahdollisuutta keskustella, joten olen iloinen, että sain tilaisuuden jutella asiat läpi.

Jippu

■ Laulaja-lauluntekijä, oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne. Syntyi 10.9.1985 Helsingissä.

■ Esikoissingle Kii julkaistiin 2005. Kappale kuultiin FC Venus -elokuvan tunnusbiisinä.

■ Palkittiin Emma-palkinnolla 2006 parhaasta debyyttialbumistaan Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan.

■ On julkaissut kuusi studioalbumia ja yhteisalbumin Samuli Edelmannin kanssa.

■ Ollut kolmesti naimisissa. Sai esikoislapsensa Romeon ex-miehensä Sami Putikan kanssa 2014.

■ On työskennellyt evankelistana Turun Mikaelinseurakunnassa.

Myös kirjan kirjoittaneen Kai Kortelaisen mukaan Parviainen on tietoinen kirjasta.

– Ensireaktio oli, että hän saattoi hieman säikähtää, mutta Jippu on tehnyt hyvää työtä ja aidosti ajatellut ihmisten parasta, kun hän on perustellut oikeuttaan kertoa tarinansa, Kortelainen sanoo IS:lle.

– Hän ymmärsi tämän alkujärkytyksen jälkeen. En usko, että hän tässä kohtaa enää pahastuu siitä, että on mukana kirjassa.

Jussi Parviainen tunnetaan myös kohauttavista ohjaustöistään.

Jussi Parviainen tunnetaan näytelmäkirjailijana, dramaturgina ja ohjaajana. Hän avioitui vuonna 2011 hetkeksi 19-vuotiaan Saana Uimosen kanssa.

Hän on ollut esillä teatterimaailmassa ja hänet muistetaan etenkin Jumalan teatterin aiheuttamasta kohusta. Sen jälkimainingeissa Teatterikorkeakoulun dramaturgian lehtorina toiminut Parviainen erosi tehtävästään. Opiskelijat riisuutuivat lavalla alastomiksi ja osoittivat VR:ltä varastetulla jauhesammuttimella kohti yleisöä. Yleisö sai niskaansa myös ruoskaniskuja, jogurttia, ulostetta ja kananmunia.

Lue lisää: Yksi epäonninen sattuma pilasi Jussi Parviaisen teatteriuran – seuraukset piinanneet 30 vuotta: ”Mietin, miksi nousen sängystä ylös”

Lue lisää: Ohjaaja Jussi Parviainen pääsi velkajärjestelyyn – maksettavaa lähes 400 000 euroa

Kursivoidut kohdat ovat kirjasta Jippu – Kun perhonen lakkaa hengittämästä (WSOY, 2022).

Source Link is.fi