Banner Before Header

Justin Bieber paljastaa sairastavansa harvinaista oireyhtymää – kasvot halvaantuivat

Poptähti Justin Bieber, 28, paljastaa Instagram-videollaan sairastuneensa harvinaiseen Ramsay Huntin oireyhtymään, jonka vuoksi toinen puoli hänen kasvoistaan on halvaantunut.

– Kuten näette, en voi räpyttää toista silmääni, en voi hymyillä toisella puolella kasvoista, sierain ei liiku, Bieber kertoo videolla samalla kun demonstroi tilannetta kasvojensa liikkein.

Bieber kertoo, että on joutunut sairauden takia siirtämään keikkojaan, mitä hän pahoittelee faneilleen. Bieber sanoo, ettei yksinkertaisesti kykene esiintymään tällä hetkellä.

– Kehoni sanoo selvästi, että minun on hidastettava tahtia. Toivottavasti ymmärrätte. Käytän tämän ajan lepäämiseen ja rentoutumiseen, jotta pääsen takaisin 100-prosenttiseen kuntoon ja voin taas tehdä sitä, mitä synnyin tekemään.

Bieber kertoo tekevänsä kuntouttavia kasvolihasharjoituksia. Hän kertoo luottavansa siihen, että vaiva paranee, mutta toistaiseksi on epäselvää kauanko siihen menee.

– Luotan Jumalaan ja siihen, että kaikki tapahtuu syystä. Vielä en tiedä, mikä se syy on, Bieber sanoo.

Ramsay Huntin oireyhtymä on Askel Terveyteen -digilehden mukaan neurologinen oireyhtymä, jonka aiheuttaa herpesvirusperheeseen kuuluva varizella-zoster-virus. Sama virus aiheuttaa myös vesirokkoa. Virus on väestössä hyvin yleinen, ja Ramsay Huntin oireyhtymä onkin yleisin perifeerisen kasvohermon halvauksen syy.

Taudin muita oireita voivat olla huonovointisuus, väsymys, kipu, ihottuma, kuulovamma sekä muutokset makuaistimuksessa tai makuaistin menetys.

Oireyhtymään sairastuvat Askel Terveyteen -sivuston mukaan ihmiset, jotka ovat jo sairastaneet vesirokon. Virus voi olla lepotilassa tai piilossa kehossa hyvin pitkiä aikoja, ja se pyrkii asettumaan hermokudoksiin. Uudelleen aktivoituessaan virus alkaa oireilla edellä kuvatulla tavalla.

Justin Bieber esiintyi Suomessa syyskuussa 2016.

Vesirokkoa vastaan rokotetut henkilöt eivät voi sairastua oireyhtymään. Lisäksi oireyhtymä on harvinainen lapsilla ja yleisin yli 60-vuotiailla. Heikentynyt immuunijärjestelmä suurentaa todennäköisyyttä sairastua Ramsay Huntin oireyhtymään.

Bieber kertoi keskiviikkona lykkäävänsä käynnissä olevan maailmankiertueensa tulevia keikkoja terveysongelmien takia. Hän ei tuolloin vielä avannut tarkemmin, mistä on kyse. Kiertueen on näillä näkymin tarkoitus jatkua maaliskuuhun 2023.

Bieberin on tarkoitus saapua kiertueellaan myös Suomeen. Hän esiintyy Helsingissä Kaisaniemen puistossa 9. elokuuta.

Laulajan fanit toivottivat sankoin joukoin pikaista paranemista idolilleen. Bieberin videota on katsottu lauantaiaamuun mennessä lähes 20 miljoonaa kertaa, ja julkaisussa on yli 229 000 kommenttia.

Source Link is.fi