Justin Bieberin keikan VIP-alue oli monen mielestä melkoinen farssi – pettyneet fanit haluavat rahoilleen korvauksia

Maailmanluokan kanadalaispoppari Justin Bieberin konsertti villitsi suomalaisyleisön Helsingin Kaisaniemessä tiistai-iltana. Keikkaa lämmittelivät kotimaiset nimet Sebastian Noto ja Mikael Gabriel sekä brittipoppari Mimi Webb.

Lue lisää: Fanihuuma yltyi Kaisa­niemessä – portit aukesivat Justin Bieberin keikalle

Bieberin konsertin järjestävänä tahona toimi Weekend Festival. Fanit ovat ympäri sosiaalista mediaa jälkikäteen valittaneet keikan VIP-alueesta ja kalliista VIP-lipuista, joiden hinnalle ei lopulta kaikkien mielestä saanut vastinetta. IS tavoitti neljä pettynyttä Bieber-katsojaa.

Inka, 20, lähti kuuntelemaan laulajaa kahden ystävänsä kanssa, vaikka ei koe olevansa Bieberin suuri fani. Hän maksoi VIP-lipustaan 249 euroa. VIP-lippuja myytiin 249–299 euron hinnalla.

Ovet keikka-alueelle avattiin kolmelta. Inka saapui seurueensa kanssa paikalle ajoissa, noin neljän aikoihin. Silloin VIP-alueella oli vielä hyvin rauhallista.

– Menimme telttaan ajatuksenamme ottaa pöytä eturivistä, Inka kertoo.

Lähes kaikki pöydät oli varattu nimilapuilla. Keikan lähestyessä kovaa vauhtia VIP-alue pöytineen alkoi täyttyä. Koko ajan sai Inkan mukaan väistyä muiden tieltä.

Myös VIP-lipun ostaneen Ellin mielestä alue oli todella pieni siihen nähden, kuinka paljon katsojia oli.

Inka on harmissaan, että maksavat asiakkaat häädettiin alueen parhailta istumapaikoilta pois, jotta julkisuuden henkilöt ja somevaikuttajat pääsivät niille istumaan. Järjestyksenvalvojat eivät antaneet tälle tarkempaa selitystä.

Vasta keikan jälkeen Inka sai kuulla, että pöytä olisi ollut mahdollista varata itselleen tarjoilijalta. Tästä ei oltu annettu Inkalle eikä Ellille tietoa etukäteen.

Illan aikana Inka lähti käymään vessassa, ja tajusi, että bajamajojen luota lavalle näkee paremmin. Kolmikko siirtyi seuraamaan Bieberin esiintymistä sinne.

Tämä näkymä oli lavalle VIP-alueelta.

VIP-lipun ostaneille luvattiin oma sisäänkäynti, vessat ja baari, jotta keikkakokemusta ei tarvitsisi käyttää näissä jonottamiseen. Nämä olivat Inkan mukaan ainoat asiat, jotka lopulta toteutuivat.

– Sanasta sanaan taisi lukea nettisivuilla, että lavalle olisi pitänyt nähdä parhaalla mahdollisella tavalla, Inka toteaa.

Varsinkaan VIP-alueelta ei haastateltujen mukaan kuitenkaan nähnyt juuri mitään ja lavan viereiset kaksi kuvaruutua olivat pieniä

– Ei me odotettu mitään ihmeellistä. Jos nämä luvatut asiat olisivat toteutuneet, sittenhän kaikki olisi ollut ok, Inka sanoo.

Ruokatarjoilua ei VIP-alueella ollut, joten Inka päätti lähteä lähimpään ruokakauppaan hakemaan evästä.

– Normialueella oli vain neljä ruokakojua ja niihin oli kamalat jonot. Pizzapala maksoi kymmenen euroa. Ihan törkeän hintaista, Inka ihmettelee.

– Meillä piti olla myös laajempi juomavalikoima. Tämähän ei sitten pitänyt paikkansa. Vodka Red Bull oli anniskelualueella 12 euroa, mutta se oli meillä kalliimpi.

VIP-alueelle ei saanut viedä juomia anniskelualueelta.

– Miinusta siitä, ettei vippiin kuulunut oikeastaan mitään muuta erillisen alueen ja oman baarin lisäksi. Esimerkiksi ruoka piti hakea kaukaa yleiseltä alueelta, samoin fanituotteet, Elli lisää.

Inka laittoi ystäviensä kanssa reklamaatiot tapahtumajärjestäjälle ja pyysi rahojaan takaisin. Hänelle tarjottiin hyvitykseksi kahden päivän lippua ensi vuoden Weekend Festivaliin tai vaihtoehtoisesti lippua muille järjestäjätahon keikoille.

Yksi näistä oli räppäri Snoop Doggin konsertti. Snoop Doggin piti esiintyä Helsingin jäähallissa syyskuussa osana Weekendin 10-vuotisjuhlallisuuksia. Artisti kuitenkin ilmoitti toukokuussa peruvansa kaikki Yhdysvaltojen ulkopuoliset keikat odottamattomien päällekkäisyyksien, perheeseen liittyvien velvollisuuksien ja tulevien tv- ja elokuvaprojektien vuoksi.

Peruttuun tapahtumaan myydään edelleen lippuja, vaikka keikan uutta ajankohtaa ei tiedetä.

Bieber-keikalla ollut Tiia, 23, laittoi järjestäjälle myös reklamaation. Tiia ei esiinny jutussa omalla nimellään.

Tiia on pettynyt VIP-alueen henkilökuntaan. Väentungoksen takia Tiia seisoi jonkin aikaa seurueensa kanssa teltan portailla.

– Pöyristyttävää, että ensin saamme jatkuvasti kieltoja järjestyksenvalvojilta, kuinka viedään tilaa kulkuväylältä, mutta kun juuri kieltojen jälkeen paikalle saapui julkisuuden henkilöitä, portailla seisominen ei ollutkaan enää kiellettyä, Tiia kuvailee.

– Useaan otteeseen meidät häädettiin paikasta toiseen, mutta julkisuuden henkilöt saivat jäädä seisomaan näille niin sanotusti kielletyille alueille.

Tiia on ärsyyntynyt ihmisten epätasa-arvoisesta kohtelusta.

– Jos toden totta Weekend Festival pitää artisteja, vaikuttajia ja muita julkisuuden henkilöitä parempina ja arvokkaampina kuin muita, jotka ovat maksaneet 300 euroa lipuista, tulisi tällöin Weekendin järjestää näille ”arvovieraille” oma rajattu alue.

23-vuotias Peppi saapui kahden ystävänsä kanssa keikkapaikalla muutama tunti ennen h-hetkeä. He pysähtyivät seisoskelemaan VIP-alueen korokkeelle, josta näki lavalle parhaiten.

– Kun keikka alkoi, järjestyksenvalvojat tulivat toistuvasti siirtämään meitä pois paikalta, jossa olimme seisseet jo tunteja emmekä olleet häirinneet ketään, Peppi kertoo.

Yksi valvoja käski porukkaa siirtymään portaille, vaikka niillä oleskelu oli kielletty paloturvallisuussyistä. Pieni hetki vain, ja toinen valvoja hääti heidät pois portailta.

– Minun jälkeeni paikalle tuli nuoria ja kauniita julkisuuden henkilöitä, niin he saivat kyllä jäädä siihen samaan kohtaan.

Lopulta Peppi yritti nauttia esityksestä Inkan tapaan vessojen vieressä. Pepille jäi silti illasta huono fiilis.

– Meillä ei ole ollut tällaista ohjeistusta järjestyksenvalvojille siirtää asiakkaita emmekä todellakaan hyväksy minkäänlaista syrjintää missään muodossa ja meidän korviimme ei ole kantautunut tällaista aiheetonta käytöstä, Weekend Festival kommentoi Pepin Tiktok-videoon, jossa tämä avautui kokemuksistaan.

Justin Bieberin fanit telttailivat monta päivää Kaisaniemen puistossa varmistaakseen sisäänpääsyn ensimmäisinä.

IS:n toistuvista yhteydenotoista huolimatta keikkajärjestäjä ei ole halunnut kommentoida asiaa.

Konserttiin tehtiin viime hetkillä myös muutoksia. Vain päivää ennen keikkaa Weekend Festival tiedotti, että konserttia on aikaistettu yli tunnilla.

Myös lämmittelijäksi kaavailtu laulaja Noah Cyrus perui tulonsa muutamaa viikkoa aikaisemmin. Cyrus tiedotti asiasta omalla Instagram-tilillään 28. heinäkuuta. Festivaali ilmoitti peruuntumisesta vasta noin viikkoa myöhemmin.

Source Link is.fi