Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c9e17fad978dd4987c0af1df3bfd4e2a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
JYPin päävalmentaja kehuu 1–10-tappioon päättyneen Kärpät-ottelun ensimmäistä erää kauden toiseksi parhaaksi: ”Numerot eivät kuvaa peliä” – Uutisalue
Banner Before Header

JYPin päävalmentaja kehuu 1–10-tappioon päättyneen Kärpät-ottelun ensimmäistä erää kauden toiseksi parhaaksi: ”Numerot eivät kuvaa peliä”

JYPin ahdinko kasvoi torstaina jääkiekon SM-liigassa, kun joukkue hävisi kotonaan sarjakärki Kärpille 1–10. Tappio oli jo jyväskyläläisille jo yhdeksäs peräkkäinen, ja joukkue on valahtanut sarjataulukossa viimeistä edelliseksi.

Päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi päätyikin pyytämään seuran liigahistorian ruminta kotitappiota anteeksi kannattajilta seuran verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Lähinnä tulos harmittaa. Se ei ollut sellainen, mitä lähdimme pelistä hakemaan. Yleisö odottaa aina tulosta. Se on varmasti yleisölle pettymys ja haluan pyytää sitä anteeksi, Ahvenjärvi sanoo Yle Urheilulle.

Avauserä päättyi 1–1-lukemiin, mutta toisessa erässä JYP päästi viisi maalia. Markus Ruusu luisteli pois maalilta 0–3-tilanteessa ja 17-vuotias Topias Leinonen joutui kovaan paikkaan, sillä apuja puolustukselta ei juuri tullut. Päätöserässä joukkue antautui neljästi: kaikki osumat tehtiin ylivoimalla tai siirretyn rangaistuksen aikana. Ahvenjärven mukaan mitään yksittäistä selitystä mahalaskulle ei ole.

– Vastustajakin aina parantaa omaa peliään. Kärpillä oli edellisenä päivänä Vaasassa peli, joten he eivät ehkä olleet ihan alussa terävimmillään. Pelihän on aina niin sanotusti peliä, siellä pyritään kamppailemaan ja voittamaan tilanteita. Kärpät pystyivät nostamaan pelin tasoa ja me emme pystyneet vastaamaan siihen. Ei tähän mitään mustaa magiaa tai yksittäistä syytä löydy, Ahvenjärvi aloitti.

– Korostan, että meillä on tämän joukkueen kanssa hyvin vahva kasvuprosessi menossa. Välillä hävitään otteluita, välillä voitetaan. Ammattiurheilussa koetaan välillä häpeää, välillä onnea. Kyse on siitä, miten joukkueena suhtaudumme siihen. Haluammeko kasvaa niiden asioiden kanssa? Kiukutteleeko urheilija? Sekin kuuluu arkeen, mutta haluammeko kasvaa yhteen ja pystyä yhdessä parantamaan prosessia. Sen kanssa teemme päivittäin töitä.

Jukka Ahvenjärvi yrittää kääntää joukkueen kurssin heti lauantaina Ilvestä vastaan. Kuva: Jari Pekkarinen / All Over Press

Ahvenjärven mukaan pelissä oli myös hyviä asioita, kuten 1–1-lukemiin päättynyt avauserä.

– Pelasimme koko kauden toiseksi parhaan ensimmäisen erän. Mielestäni se on tärkeää ottaa mukaan, kuinka laadukas ensimmäinen erä meillä oli sarjakärkeä vastaan. Kyllähän eilisessäkin pelissä ylivoimalla vastustaja pääsi aika monta maalia tekemään, numerot eivät mielestäni kuvaa sitä peliä ollenkaan.

Kehnojen tulosten lisäksi Jyväskylän jääkiekkoylpeys on ollut otsikoissa tänä syksynä ahkeraan, pääasiassa negatiivisista asioista. Joukkueen pukukopissa on kerrottu vallitsevan tulehtunut henki (siirryt toiseen palveluun), kohupelaaja Brad Lambert näytti keskisormea vastustajalle ja katsoja rynni Ässät-ottelun jälkeen vierasjoukkueen pelaaja-aitioon. (siirryt toiseen palveluun)

Myös kannattajilla on ollut keskenään kärhämää, ja toinen kannattajajärjestö Hurrikaanisydän julkaisi torstaina (siirryt toiseen palveluun) sosiaalisessa mediassa avoimen kirjeen yhteistyön käynnistämiseksi. Kannattajajärjestö toivoi myös seuran huomioivan enemmän faniyhteisöjä ja muuttavan esimerkiksi katsomorakennetta.

Kärpät-ottelussa kanadalaissentteri Braden Christoffer lensi suihkuun kaadettuaan Kärppien Julius Hermosen ja lyötyään häntä nyrkillä takaraivoon. Sitä ennen hän oli lyönyt Hermosta kahdesti poikittaisella mailalla selkään ja tilanteen jälkeen hän löi vielä toista tilanteeseen tullutta Kärppien pelaajaa. Kaikkiaan päätöserässä jaettiin 41 jäähyminuuttia.

Ahvenjärven mukaan esimerkiksi Christofferin ja Lambertin tapausta ei voi verrata keskenään.

– Aina halutaan mediassa nostaa jotakin asiaa esille, ja nyt on nostettu tällainen. Mielestäni näistä negatiivista asioista on helppo tehdä juttua.

”Jakso kerrallaan”

JYP hyppää kaukaloon seuraavan kerran heti lauantaina, kun se kohtaa vieraskaukalossa sarjataulukossa neljäntenä olevan Ilveksen. Päävalmentaja korostaa, että murskatappio käsitellään huolellisesti.

– Meidän täytyy käydä faktat läpi, mikä on syy ja seuraus, mitä tapahtuu pelin sisällä olevissa asioissa. Myös tunnepuolen asia on tärkeä: miten joukkue pystyy elämään tuloksen kanssa. Yksi tulos ei määrittele kautta, emme ala ampumaan yhden tuloksen, on se sitten voitto tai tappio, takia nuolia joka suuntaan ja hakemaan onnenkantamoisia. Kausi on pitkä ja hyviä pelejä on vielä paljon edessä.

Ahvenjärven mukaan JYPissä ei lasketa tappioputken pituutta.

– Meillä on alkanut maajoukkuetauon jälkeen yksi jaksoista, ja tässä jaksossa olemme hävinneet yhden ottelun. Keskitymme yhteen jaksoon kerrallaan. Lauantaina meillä on hieno mahdollisuus olla uudestaan hakemassa voittoa.

Positiivista Jyväskylässä on ollut vasta 17-vuotiaan Joakim Kemellin otteet. Sarjan tähtiin itsensä pelannut Kemell on kuitenkin tällä hetkellä loukkaantuneena, ja hänen paluustaan kaukaloon ei ole vielä tietoa. Päävalmentajan mukaan hyökkääjän tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

– Jokke on pystynyt harjoittelemaan tämän viikon niin, että hän on saanut hyvää luisteluharjoittelua alle. Hän ei ole ollut joukkueharjoituksissa mukana. Uskon, että tässä mennään päivä kerrallaan. Tällaisten asioiden kanssa pitää olla huolellinen, ettei tule liian aikaisin, etteivät vammat uusiudu.

Lue myös:

Source Link yle.fi