Banner Before Header

JYPin päävalmentaja sai lähtöpassit – ovi paukkuu kauden jälkeen

Jyväskylän JYP vaihtaa päävalmentajaa kauden jälkeen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan JYP on antanut lähtöpassit päävalmentajalleen Jukka Ahvenjärvelle, eli seura ei käytä hänen sopimuksessaan ollutta optiota ensi kaudesta.

JYP teki Ahvenjärvestä vuosi sitten liigajoukkueen päävalmentajan 1+1-mallisella sopimuksella, jossa optio toisesta kaudesta oli seuralla.

Keski-Suomen ylpeys on ainoa liigajoukkue, jonka ensi kauden päävalmentajan paikka on vielä auki. Kaikki muut seurat jatkavat nykyisen päävalmentajansa komennossa.

JYP on SM-liigan sarjataulukossa sijalla 13. Pudotuspelipaikka on karannut tavoittamattomiin.

Takavuosien kestomenestyjä on ollut tuuliajolla. Myös koronavirus on koetellut hurrikaanilaumaa. Viime viikolla SM-liiga pakotti koronan runteleman JYPin pelaamaan pahasti varamiehisenä.

Ahvenjärvi avautui 1–6-tappioon päättyneen Lukko-ottelun lehdistötilaisuudessa.

− Tässä leikitään vakavasti pelaajien terveydellä. Meillä tietyille pelaajille tulee järkyttävän kova kuormitus. Jonkun pitää nyt liigan puolelta astua esiin ja näyttää johtajuutta, hän kritisoi.

56-vuotias Ahvenjärvi teki Jyväskylässä pitkän päivätyön Mestis-valmentajana ennen kuin sauma liigajoukkueen luotsiksi viimein avautui vuosi sitten.

JYP reagoi viime marraskuussa pelillisiin ongelmiinsa värväämällä Juha Juujärven uudeksi apuvalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella. IS:n tietojen mukaan JYP on etsinyt uutta päävalmentajaa organisaation ulkopuolelta.

Source Link is.fi