Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_10b20fdab72978bdab75e2bbaee9feb1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

JYPin ulkomaalaisvahvistus tyrmistyi nöyryytyksestä: ”En ole kokenut mitään vastaavaa” – päävalmentaja pyysi anteeksi – Uutisalue

JYPin synkkä liigasyksy jatkui torstain kolmen ottelun kierroksella. Torstaina oli Kärppien vuoro hakea sarjapisteet Jyväskylästä murskaavimmin loppulukemin vähään aikaan: 10–1.

Pirteästi kauden aloittanut JYP avasi myös Kärppiä vastaan yritteliäästi kovatempoisen avauserän 1–1-tuloksella, mutta Kärppien toisen erän Ville Koivusen ja Casey Wellmanin 2–1- ja 3–1-maalit sammuttivat kotijoukkueen uskon.

Koivunen ja Atte Ohtamaa tekivät kumpikin 1+2 pistettä sekä Wellman ja Aleksi Mustonen kaksi maalia mieheen. Kärpistä tehopisteille pääsi yhteensä 13 pelaajaa. JYP vaihtoi ennen toisen erän puoliväliä maalilleen Markus Ruusun tilalle Topias Leinosen, mutta 17-vuotiaan aikuisten liigadebytantin Leinosen ottelu ei sujunut onnellisten tähtien alla.

Viidennellä peräkkäisellä voitollaan Kärpät nousi sarjataulukossa johtoon ohi KooKoon. Liigataulukossa viimeistä edellisenä oleva JYP on hävinnyt tappioputkensa aikana yhdeksästä pelistä peräti seitsemän kotijäällään Hippoksella.

JYPistä puuttuivat kohutut juniorihyökkääjät Joakim Kemell ja Brad Lambert.

– Lukemat ovat tylyt, pelin rakenteet eivät kestäneet toisen erän maaleja. Kopissa käydyn palaverin jälkeen haluan pyytää kannattajilta anteeksi tätä iltaa, JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kertoi seuran verkkosivuilla.

Tappiokierteestä huolimatta Hippoksen hallissa oli torstaina kohtuulliset 2  739 katsojaa.

JYPin tshekkikapteeni, puolustaja Jan Scotka oli kriisitunnelmassa tyrmistynyt. Liigan nuorimman joukkueen tekemä virhemäärä on vain kasvanut syksyn mittaan ottelu ottelulta.

–  Emme voi pelata näin huonosti. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa, viime kaudella Tsekissä Litvinovissa pelannut Scotka sanoi.

Kärpät juhli, JYPin tuska jatkuu.

Samanlaisiin murskalukemiin Liigassa ylsi tasan vuosi sitten 18. marraskuuta HIFK, joka riepotteli Jukureita 11–1.

TPS:n Nurmi huipputehokkaana

TPS paranteli viime aikojen vaisuhkoa saldoaan, kun se kaatoi Ässät 5–2. Markus Nurmi tehoili kotijoukkue TPS:stä 3+1 pistettä. TPS hyödyntää koronarajoitusten katsomopaineessa koronapassia.

Pelicans nujersi SaiPan kotihallissaan 5–3 ja katkaisi kolmen peräkkäistappion sarjansa. Iikka Kangasniemi teki Pelicansille kaksi maalia.

TPS on liigataulukossa kolmantena ja Pelicans kuudentena.