Banner Before Header

Jyrki Kasvi esiintyi AlfaTV:llä vielä kaksi viikkoa sitten: ”Olisi niin paljon kaikkea kivaa”

Tiistaina menehtynyt Jyrki Kasvi esiintyi televisiossa vielä kaksi viikkoa sitten. Hän kertoi elämästään ja voinnistaan 3. marraskuuta Sanna Ukkola Live -ohjelmassa AlfaTV:llä.

Entinen vihreiden kansanedustaja, tekniikan tohtori Kasvi menehtyi pitkään sairastamaansa syöpään myöhään tiistaina 16. lokakuuta.

Lue lisää: Jyrki Kasvi on kuollut

Lue lisää: Jyrki Kasvi kertoi AlfaTV:llä uusiutuneesta syövästään: Sai juuri kuulla, ettei lääke tehoa

Kasvi kertoi Sanna Ukkolan ohjelmassa, että keväällä aloitettujen täsmälääkkeiden teho oli alkanut kesällä hiipua. Haastattelupäivänä hän oli saanut kuulla, että uutena vaihtoehtona aloitettu lääke ei toiminut. Kasvi kuvaili hoitojensa olevan ”tukevasti kokeellisella puolella”.

– Olen itselleni asettanut päämääräksi, että kun kesän aikana kirjoitin elämäkerran, niin julkkareihin, helmikuun toiseen päivään asti, selviäisin. Ja sitten voi asettaa taas toisen päivän, Kasvi sanoi ohjelmassa.

Hän pohti myös, että teoriassa hän voisi elää vielä vuosia.

– Syövät ovat yksilöitä.

Kasvi esiintyi haastattelussa olosuhteisiin nähden hyvävointisen oloisena. Päällimmäiseksi oireekseen hän kuvaili hengenahdistusta. Läheisistään hän kertoi kantavansa huolta.

Kasvi kertoi henkisen vointinsa vaihdelleen sairastamiensa vuosien aikana paljonkin, ja surutyötä hän sanoi tehneensä muun muassa hautajaisjärjestelyitään pohtiessa. Kuoleman ajatukseen hän kuvaili suhtautuvansa välillä ahdistuksella, välillä uteliaisuudella.

– Kyllähän se pelottaa, ja olisi niin paljon kaikkea kivaa.

Kasvi kertoi, että hän haluaisi vielä ehtiä kirjoittaa ne monet kirjat, jotka hänellä oli ajatuksissaan.

Kasvi puhui sairaudestaan vuosien varrella avoimesti.

– Huomasin, että tämä on helpoin tapa hoitaa tämä asia, koska muuten joutuu miettimään, kuka tietää, mitä tietää, kenelle minä olen kertonut ja niin edelleen, Kasvi kertoi Ukkolalle.

Ensimmäisen kerran Jyrki Kasvilta operoitiin virtsarakon syöpä vuonna 2003.

Kasvi sairasti pitkään, ja viime tammikuussa hän sai saattohoitolähetteen, joka kuitenkin peruttiin.

Syyskuussa uutisoitiin, että hänen syöpänsä on uusiutunut jälleen.

Source Link is.fi