Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b0641155d9e5e0061d45ad5ce161b048, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Käänne MM-taistossa: Hamilton hylättiin – Verstappen selvisi sakoilla – Uutisalue

Käänne MM-taistossa: Hamilton hylättiin – Verstappen selvisi sakoilla

Mercedeksen Lewis Hamilton joutuu lähtemään lauantain sprinttikilpailuun varikolta. Britin perjantainen paalupaikka mitätöitiin, sillä DRS-järjestelmä ei läpäissyt tarkastusta.

Hylkäys vaikuttaa MM-sarjan kutkuttavaan tilanteeseen, sillä Hamilton on 19 pistettä johtavaa Max Verstappenia perässä. Hollantilainen pääsee sprinttikisaan nyt paalulta.

Hamiltonin pitää tehdä joukon takaa melkoinen nousu, sillä hänellä on jo rasitteena viiden lähtöruudun rangaistus sunnuntaiseen kisaan. Sprinttikilpailun tulokset määrittävät sunnuntain lähtöjärjestyksen.

F1-kautta on jäljellä Brasilian kisan lisäksi vielä kolme osakilpailua.

Sprinttikilpailu alkaa kello 21.30. Yle Urheilu seuraa kilpailua hetki hetkeltä.

Verstappen selvisi sakoilla

Rangaistusuhka leijui myös Verstappenin yllä. Red Bullin tähti sai lopulta 50 000 euron sakon perjantain aika-ajon jälkeisestä tilanteesta.

Verstappen tutki ja kosketti kilpakumppaninsa Hamiltonin auton takasiipeä aika-ajojen jälkeen niin sanotulla parc fermé -alueella.

Autojen säätäminen, tarkastaminen ja korjaaminen tällä alueella on kuitenkin kiellettyä, ja tuomaristo katsoi Verstappenin rikkoneen sääntöjä.

Lue myös:

Lewis Hamilton voitti sprinttikisan aika-ajot, mutta suoritusta uhkaa hylkäys – Valtteri Bottas kertoi virheistään: ”En ole täysin tyytyväinen”

Lewis Hamilton voi saada kovan rangaistuksen – FIA löysi autosta virheitä

Source Link yle.fi