Banner Before Header

Kaapo Kakko villitsi Madison Square Gardenin! Tampa Bayn uskomaton putki poikki NHL:n pudotuspeleissä

New York Rangers kirjoittaa tuhkimotarinaa NHL:n pudotuspeleissä. Jo ensimmäisellä kierroksella kuilun partaalla ollut Rangers on enää kahden voiton päässä Stanley Cupin finaaleista.

Varhain lauantaiaamuna Rangers kaatoi Tampa Bay Lightningin toistamiseen kotonaan. Tällä kertaa voittolukemat olivat 3–2, joilla Manhattanin miehet siirtyivät Itäisen konferenssin finaalisarjassa 2–0-johtoon.

Ottelusarjan ainoa suomalaispelaaja, Rangersin Kaapo Kakko teki yhden kotijoukkueen maaleista.

Kevään yllättäjäjoukkue Rangersille kotivoitto oli jo kahdeksas putkeen.

Samalla katkesi kahden viime kauden mestarin Tampa Bayn ja sen supermaalivahdin Andrei Vasilevskin uskomaton putki. Tampa oli Vasilevskin johdolla voittanut ennätykselliset 18 kertaa putkeen tappiota seuranneen ottelun pudotuspeleissä.

Edellisen kerran joukkue oli hävinnyt pudotuspeleissä kaksi ottelua putkeen keväällä 2019 Columbusta vastaan.

Tampa otti vielä ohjat käsiinsä kakkospelin alussa, kun Nikita Kutsherov laukoi ylivoimamaalilla vieraat johtoon jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen.

Rangersin kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Puolustaja K’Andre Miller laukoi 1–1-tasoituksen kuuden minuutin kohdalla.

Avauserän lopussa kevään ilmiöksi noussut Rangersin Kid line järjesti taas Tampan ongelmiin, ja Kaapo Kakko räjäytti Madison Square Gardenin riemuun iskemällä 2–1-osuman aikaan 17.32.

Tampan ykköspakki Victor Hedman seilasi eksyksissä omassa päässä ja täysin vapaaksi takatolpalle unohdetulla Kakolla oli helppo työ lapioida Adam Foxin syötöstä kiekko tyhjänä ammottaneeseen nuottaan.

Maali oli kovalla tasolla nyt illasta toiseen pelaavalle 21-vuotiaalle suomalaiselle pudotuspelien toinen.

Kaikki Rangersin nuorisoketjun kolme huippulupausta Kakko, Filip Chytil ja Alexis Lafreniere ovat yltyneet näissä pudotuspeleissä pelaamaan NHL-uransa toistaiseksi parasta jääkiekkoa.

Vasilevski yritti turhaan venyttää Kakon laukauksen tielle.

Toisessa erässä molemmilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta seuraava maali nähtiin vasta päätöserän alussa.

Rangersin ykkössentteri Mika Zibanejad latasi Foxin syötöstä ranteet lukkoon ja 3–1-maalin ylähyllylle.

Tampa nousi vielä lopussa voittotaistoon, kun Nick Paul kavensi reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Viimeisellä minuutilla Tampa järjesti vielä rajun mylläkän pelatessaan ilman maalivahtia, mutta Rangers ja sen maalivahtikomeetta Igor Shestjorkin kestivät ja pääsivät juhlimaan toista voittoa.

Ottelun ykköstähtenä palkittiin hallitseva Norris-voittaja, Rangersin superpuolustaja Fox (0+2), joka kellotti jälleen jääaikaa yli 25 minuuttia.

– Tapa jolla olemme pelanneet nämä kaksi peliä. Sitä pitää jatkaa, jotta voitamme sarjan; Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant sanoi.

– Melestäni olemme hyvä joukkue ja olemme pelanneet loistavaa kiekkoa pudotuspeleissä. Löydämme tavat voittaa pelit. Kyse on aina vain seuraavasta pelistä. Se on kaikista tärkeintä, Gallant jatkoi.

Shestjorkin torjui ottelussa 29 kertaa, Vasilevski 25. Tiukan taiston maaliodottama meni Tampan eduksi 3,0–2,8, joten tulikuuma Shestjorkin torjui jälleen yhden yli odottaman.

Ottelusarjassa käydään myös taistoa maailman tämän hetken parhaan maalivahdin tittelistä. Shestjorkin suitsutti ennen sarjan alkua maanmiestään maailman ykkösveskariksi. Häneltä kysyttiin, miltä tuntuu, kun Vasilevski on kaatunut jo kahdesti.

– En usko, että sillä on hirveästi merkitystä. Pysyn yhä mielipiteessäni. Ei voi unohtaa, että sarjassa tarvitaan neljä voittoa. Täytyy vain jatkaa pelaamista, Shestjorkin sanoi.

Pomminvarmasti tästä kaudesta Vezinan voittava Shestjorkin johdattaa Rangersia kohti Stanley Cupin finaaleita.

Tampa pelasi jälleen ilman loukkaantuneena olevaa ykkössentteriään Brayden Pointia.

Point on nähty jo luistelevan yksinään jäällä, mutta päävalmentaja Jon Cooperin mukaan hän ei ole vielä kovin lähellä pelikuntoa.

– Hän jatkaa edistymistä, mutta emme odota, että hän yhtäkkiä kuin ihmeen kaupalla ilmestyisi kolmospeliin, ei, Cooper sanoi.

Tuplamestari Tampa on ajettu nyt tilanteeseen, jossa se ei ole viime vuosina ollut. Seuraavaksi sarja siirtyy Tampan kotiluolaan, jossa kolmas osaottelu pelataan Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

Kahden voiton päässä jatkopaikasta oleva Rangers pelasi finaaleissa edellisen kerran vuonna 2014. Joukkueen edellinen Stanley Cup on vuodelta 1994.