Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c74b20838fb20d31e6cdeab3f81dd15c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Kaapo Kakolta huima esityö voittomaaliin – Rangers yllätti Tampa Bayn NHL:n välierässä – Uutisalue

New York Rangersin ”nuorisoketju” Kaapo KakkoFilip ChytilAlexis Lafrenière oli keskeisessä roolissa, kun New York Rangers hurjasteli 6–2-voittoon hallitsevaa mestaria Tampa Bay Lightningiä vastaan.

Ensimmäinen erä päättyi tasan 1–1. Ottelun puolessavälissä tilanne oli 2–2, mutta sitten Rangers meni menojaan.

Kakko teki vahvan esityön Chytilin voittomaaliksi jääneeseen 3–2-osumaan. Suomalaishyökkääjä suojasi hyvin kiekkoa maalin kulmalla ja syötti maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Chytilille, joka viimeisteli varmasti. Chytil, 22, iski uudestaan viisi minuuttia myöhemmin puolustaja K’Andre Millerin poikittaissyötöstä.

Artemi Panarin lisäsi Rangersin johtoa heti kolmannen erän alussa. Mika Zibanejad viimeisteli loppulukemat 6–2:een.

Tehopiste oli Kakolle neljäs kevään pudotuspeleissä. Runkosarjassa 21-vuotias suomalaishyökkääjä tehtaili seitsemän maalia ja 11 maalisyöttöä 48 ottelussa.

Chytil oli ottelun paras pistemies (2+0) kahdella maalillaan. Tampa Bayn tehokkain oli Steven Stamkos tehoin 1+1.

Maalivahdit ratkaisevassa roolissa

Rangersin maalivahti Igor Shestjorkin oli voiton takuumies. Tampa Bay laukoi maalia kohti 39 kertaa, viisi kertaa enemmän kuin Rangers. NHL:n parhaaksi maalivahdiksi ehdolla oleva venäläinen torjui ottelussa 37 kertaa ja päästi taakseen vain kaksi kaksi osumaa. Kolmannessa erässä Shestjorkinin taakse ei mennyt maaliakaan, ja Rangers karkasi 6–2-voittoon.

Shestjorkin on nyt voittanut pudotuspeleissä seitsemän kotiottelua putkeen. Samaan ovat yltäneet muun muassa Tuukka Rask, Patrick Roy ja Dominik Hasek. Kahdeksaan perättäiseen voittoon ovat pystyneet Jonathan Quick, Chris Osgood ja Martin Brodeur. Pisin kotivoittojen putki, yhdeksän, on Marc-Andre Fleuryllä vuodelta 2008.

Tampan tähtimaalivahti Andrei Vasilevski ei yltänyt maanmiehensä tasolle. Hän torjui 28 laukausta 34:stä. Shestjorkinin torjuntaprosentti oli 94,9, kun taas Vasilevskin 82,4.

Rangers johtaa ottelusarjaa voitoin 1–0. Stanley Cup -finaaliin vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain lauantaina. Toisesta finaalipaikasta pelaavat Colorado Avalanche ja Edmonton Oilers.