Banner Before Header

Kadonneen tennispelaajan nimissä julkaistiin epäilyttävä sähköposti – huoli Peng Shuain tilanteesta kasvoi entisestään

Kiinalaisen tennispelaajan Peng Shuain mystinen katoaminen on puhuttanut jo kaksi viikkoa.

Huoli Pengin, 35, olinpaikasta alkoi sen jälkeen, kun hän 2. marraskuuta julkaisi Weibo-tilillään tekstin, jossa väitti Kiinan entisen varapääministerin Zhang Gaolin, 75, painostaneen hänet seksiin. Raiskauksen jälkeen pari oli vuosia kestäneessä suhteessa.

Pengin Weibo-viesti poistettiin puoli tuntia sen julkaisemisen jälkeen. Sittemmin tennispelaajasta ei ole kuultu.

Keskiviikkona Kiinan valtionmedian China Global Television Networkin Twitter-tilillä jaettiin sähköposti, jonka väitettiin olevan Pengin kirjoittama. Kyseisen sähköpostin kerrottiin olevan osoitettu naisten tenniksen kattojärjestön WTA:n puheenjohtajalle Steve Simonille.

Sähköpostissa ”Peng” kirjoittaa, kuinka uutiset hänen väitetystä seksuaalisesta hyväksikäytöstään eivät ole totta. ”Peng” myös kertoo, ettei ole kadoksissa tai vaarassa.

– Olen vain levännyt kotona ja kaikki on hyvin, Pengin väitetään kirjoittaneen sähköpostiin.

WTA-järjestö on kirjoittanut Pengin katoamisesta verkkosivuillaan. Sähköpostissa ”Peng” toivoo, että tulevaisuudessa häntä koskevat uutiset vahvistettaisiin häneltä ja julkaistaisiin hänen luvallaan.

Sähköpostia on yleisesti pidetty väärennöksenä eikä sen uskota olevan Peng Shuain kirjoittama.

Steve Simon vastasi Kiinan valtionmedian uutisointiin ja ”Pengin” sähköpostiin.

– Peng Shuaiin littyvä lausunto, joka julkaistiin tänään Kiinan valtionmediassa ainoastaan lisää huoltani hänen (Pengin) turvallisuudestaan ja olinpaikastaan, Simon totesi WTA:n tiedotteessa.

– Minun on vaikea uskoa, että Peng Shuai todellisuudessa kirjoitti saamamme sähköpostin. Peng Shuai osoitti uskomatonta rohkeutta kuvaillessaan syytöksiä seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhtä Kiinan entistä korkea-arvoista hallituksen jäsentä vastaan. WTA ja muu maailma tarvitsevat riippumattoman todisteen siitä, että hän on turvassa. Olen toistuvasti yrittänyt tavoittaa häntä eri keinoin tuloksetta, Simon jatkoi.

Muun muassa tennistähti Naomi Osaka on ottanut kantaa kollegansa katoamiseen.

–  Sensuuri ei ole hyväksyttävää. Toivon, että Peng Shuai ja hänen perheensä ovat turvassa ja kunnossa. Olen järkyttynyt tämänhetkisestä tilanteesta ja lähetän rakkautta hänen suuntaansa, Osaka on viestittänyt Twitterissä.

Kiinan historian parhaisiin tennispelaajiin kuuluva Peng on urallaan ansainnut yli kahdeksan miljoonaa euroa palkintorahaa. Hän on voittanut Wimbledonin 2013 ja Ranskan avoimet 2014 nelinpelissä yhdessä Taiwanin Hsieh Su-wein kanssa.

Source Link is.fi