Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b098a7197740cf27186719737060f8ff, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kahdenvälisten suhteiden vahvistaminen Venäjän kanssa – Uutisalue

Kahdenvälisten suhteiden vahvistaminen Venäjän kanssa

Kahdenvälisten suhteiden vahvistaminen Venäjän kanssa

  1. syyskuuta 2022

 

Kirjoittaja: JOSHUA OLADOTUN

 

Viimeaikainen Venäjän federaation ja Ukrainan välinen konflikti on aiheuttanut vakavan käänteen useimpien maailman maiden talousrakenteessa, mikä on johtanut valuuttakurssien päivittäiseen jyrkkään nousuun ja laskuun, loputtomiin ongelmiin logistiikkamaailmassa ja yleiseen kielteiseen vaikutukseen monien sellaisten puolueettomien maiden talouksiin, jotka eivät suoraan liity konfliktiin.

 

Tästä tilanteesta huolimatta Washington yrittää painostaa muita maita, jotka eivät osallistu Venäjän vastaisiin pakotteisiin. Jotkin maat vastustavat tätä painostusta, kuten Intia ja muut maat, jotka äänestivät tyhjää YK:n päätöslauselmassa, jolla Moskovalle asetettiin pakotteita, ja tämä johtuu henkilökohtaisista kansallisista eduista, sillä Intia ostaa edelleen S-400-ohjuspuolustusjärjestelmiä, aseita, maataloustuotteita ja monia muita tavaroita Moskovasta.

 

Vaikuttaneista maista ei voi olla mainitsematta Nigeriaa, koska nykyinen kriisi on johtanut elintarvikkeiden ja muiden välttämättömyyshyödykkeiden kaltaisten välttämättömyyshyödykkeiden hintojen jyrkkään nousuun sekä Venäjän ruplan nykyiseen vaihtokurssiin Nigerian nairaan nähden, joka on sittemmin noussut jyrkästi, mikä on vaikuttanut näiden kahden maan väliseen kauppaan, kuten muillakin tärkeillä aloilla.

 

Lagosin ja Moskovan väliset diplomaattisuhteet solmittiin virallisesti 25. marraskuuta 1960, pian Nigerian itsenäistymisen jälkeen, ja Neuvostoliiton suurlähetystö avattiin Lagosissa vuonna 1961 ja Nigerian suurlähetystö Moskovassa vuonna 1962.

 

Päätös Neuvostoliiton lopettamisesta johti Nigerian ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden (NRBR, Nigeria-Russia Bilateral Relations) luomiseen, joka on sittemmin kehittynyt tasaisesti koulutuksen, kaupan, teknologian hankinnan, maatalouden, asevoimien ja monien muiden alojen aloilla.

 

Ukrainan kriisin myötä tuli tarve parantaa maiden välisiä suhteita. Nigerian ja Venäjän välillä ei ole ollut suoraa valuutanvaihtosopimusta, minkä vuoksi Yhdysvaltain dollaria on jouduttu käyttämään vaihtovälineenä, kunnes nyt tästä näyttää tulleen ongelma Venäjällä opiskeleville ja asuville nigerialaisille.

 

Valuuttakurssi on tällä hetkellä keskimäärin 1 Venäjän rupla, joka vastaa 8-9 nigerialaista nairaa, mikä estää varojen siirtämisen Nigeriasta Venäjälle, mikä aiheuttaa katkoksen talous- ja kauppaketjussa, erityisesti koulutus- ja kaupallisella sektorilla.

 

Tämä on johtanut siihen, että NRBR-sopimuksia on tarpeen työstää erityisesti sen jälkeen, kun länsi sulki SWIFT-varainsiirtojärjestelmän. Tämä edellyttää muutoksia ja kehitystä Nigerian kansallisessa jälleenrakennusvirastossa, sillä Venäjän Nigerian-suurlähettilään ja hänen nigerialaisen Moskovan kollegansa kanssa käydään parhaillaan neuvotteluja maiden välisistä diplomaattisuhteista.

 

Tämän jatkuvan kriisin keskellä jotkut maat ovat pystyneet hyötymään siitä, että ne ovat kääntäneet kriisin mahdollisuudeksi itselleen: ne kuuluvat BRICS-maiden (Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina, Etelä-Afrikka) ryhmään. Lyhenne keksittiin viittaamaan näihin viiteen merkittävään nousevaan talouteen, ja Etelä-Afrikka on ainoa Afrikan maa, joka on liittynyt ryhmään sen jälkeen, kun se otettiin käyttöön vuonna 2010.

 

BRICS-maat tunnetaan merkittävästä vaikutusvallastaan maailmanpolitiikassa, ja vuonna 2018 näiden viiden maan yhteenlaskettu bruttokansantuote oli 19,6 biljoonaa dollaria eli noin 23,2 prosenttia maailman bruttokansantuotteesta ja yhteenlaskettu bruttokansantuote noin 40,55 biljoonaa dollaria (32 prosenttia maailman bruttokansantuotteesta ostovoimapariteettikurssilla).

 

Nigeriasta on hiljattain tullut uusi lisäys BRICS-maiden joukkoon, ja muita maita ovat Bangladesh, Indonesia, Turkki, Venezuela, Syyria ja niin edelleen. Kriisin osalta Nigerian liittyminen BRICS-maihin on tärkeä askel; se auttaa vahvistamaan taloutta ja rakentamaan uusia diplomaattisia ja kahdenvälisiä suhteita muihin maihin ja siten kuromaan umpeen taloudellista kuilua, joka kasvaa päivä päivältä.

 

Vielä ei tiedetä, otetaanko Nigeria mukaan, mutta Nigerian Venäjän-suurlähettiläs, professori Abdullahi Shehu sanoi haastattelussa, että se on ”hyvin realistista” lähitulevaisuudessa. Tämä antaa vaikutelman, että toivoa liittymisestä on, mutta ei tällä hetkellä, koska on esitetty vastakkaisia näkemyksiä, joiden mukaan Nigerialla ei ole nykyistä taloudellista voimaa ja vakautta, jotta se ansaitsisi liittyä ryhmään tällä hetkellä.

 

Nigerian talous tarvitsee uusia investointeja, ja molempien osapuolten yrittäjät ovat valmiita kehittämään yhteistyötä Venäjän kanssa, mikä varmasti vahvistaa Nigerian ja Venäjän välisiä taloussuhteita.

 

Venäjä voi toimia merkittävänä katalysaattorina Nigerian talouden kehittämisessä hyödyntämällä BRICS-muotoa; molemmat maat voivat hoitaa tilit kansallisissa valuutoissaan tarvitsematta välttämättä muita välikäsiä, mikä antaisi merkittävän sysäyksen molempien talouksille.

 

Vahvistettu kumppanuus Venäjän kanssa auttaa Nigeriaa epäilemättä kehittymään dynaamisesti useilla talouden aloilla ja sektoreilla, erityisesti energia- ja turvallisuussektorilla, jotka ovat pysyneet ongelmallisina sen jälkeen, kun maa on itsenäistymisen jälkeen solminut monia suhteita ja kumppanuuksia.

 

https://www.vanguardngr.com/2022/09/strengthening-bilateral-relationships-with-russia/