Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d783f84b99aa099a9696da3c36ca9948, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaikkea on ja rahani riittää – tiedätkö, mistä Prisman mainoslaulu tuli alun perin tunnetuksi? – Uutisalue

Kaikkea on ja rahani riittää – tiedätkö, mistä Prisman mainoslaulu tuli alun perin tunnetuksi?

– Kaikkea on, ja rahani riittää…

Prisman mainoksissa kuultu laulu on tuttu aika monelle suomalaiselle. Esittäjän voi moni tunnistaa jo pelkästä äänestä, mutta kappaleen historia olla silti hämärä.

Kyseessä on Kirkan kappale Kaikkea on. Se osallistui Suomen Euroviisukarsinoihin vuonna 1972, mutta se ei tullut valituksi.

Kaikkea on

ja rahani riittää.

Kaikkea on

on huvila suuri, autoja kolme kerrallaan.

Karsintojen voittaja oli Päivi Paunun ja Kim Floorin Muistathan. Kappale oli lopulta 12., kun voiton vei Luxemburgin Vicky Leandros kappaleella Apres tòi.

Mainosmaailmassa monenlaiselle musiikille on kysyntää. Televisiossa pyörivän Cono Sur -viinimainoksen nähneet ovat saattaneet kiinnittää huomiota taustalla kuuluvaan kappaleeseen, jossa mainitaan kyseinen viinimerkki.

Kyseessä on Olavi Uusivirran kappale Huhuu. Se ilmestyi vuonna 2019 Skorpioni-levyllä.

Huhuu

Maa kutsuu vanhaa sua

En tiedä vastauksia

Mut mul on sulle Cono Suria

Joskus mainoslaulut ovat taas tilaustyönä tehtyjä rallatuksia – joihin ei mene paljon aikaa, kun ammattilainen on asialla. Lopputulos voi olla sitäkin vaikuttavampi.

Vuonna 2021 kuollut musiikkilegenda Mika Sundqvist kertoi IS:n haastattelussa vuonna 2018, miten hänen kynästään syntyi legendaarinen Visulahden tunnuslaulu.

Visulahti, Visulahti

siinä on kesäloman tahti.

Ota suunnaksi Visulahti.

Hän teki Visulahtea vartin ja se oli siinä.

– Ei kai nyt tuollaisiin loruihin kauan mene. Jos miettii liian kauan, siitä tulee liian vaikea. Pitää olla mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä.

– Siinä on hyvin vähäisillä eväillä, mutta siinä on kaikki olennainen. Kun mainossekunnit maksavat, se ei saa olla liian pitkäkään. Eli sellainen parikymmentä sekuntia, Sundqvist kertoi vuonna 2018.

Melkein yhtä kovan luokan korvamato on Mikko Alatalon Puuhamaa-huvipuistolle 1980-luvun puolivälissä tekemä tunnuskappale.

Puuhamaa on paras paikka

Puuhamaa on iloinen.

Puuhamaassa vietät vaikka

koko päivän kesäisen.

Helsingin Sanomien Nyt-liite selvitti vuonna 2017 laulun tarinaa. Alatalo kertoi HS:lle, että laulu syntyi hyvin nopeasti.

– Puuhamaan toimitusjohtaja Erkki Mattila soitti ja kysyi, voisinko tehdä huvipuistolle mainoslaulun. Sellaisen, missä kerrottaisiin, että Puuhamaa on ihan paras paikka. Ei siinä lopulta kauaa mennyt, yhden illan sitä värkkäilin.

– Kävin sitten studiolla Masi Luoman kanssa sen tekemässä. En olisi ikinä uskonut että siitä tulee tuollainen korvamato, jota on vieläkin keikoilla soitettava, Alatalo kertoi.

Mikä mainoslaulu tai mainoslause on jäänyt sinulle ainaisesti mieleen? Kerro kommenteissa.

Source Link is.fi