Banner Before Header

Kaisa Liski haluaa hovi­oikeuteen – ”Minusta on inhimillistä erehtyä”

Televisiosta kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski vaatii jatkokäsittelylupaa ja rikossyytteensä hylkäämistä Turun hovioikeudessa. Liski vaatii myös vapautumista korvausvelvollisuudesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Liskin rakentamisrikkomuksesta 20 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 1 460 euroa.

Tuomio tuli Liskin Riihimäellä sijaitsevan omakotitalotontin luvattomista rakennustöistä.

Liski antoi toimeksiannon maansiirtoalan yritykselle irtomaan ja kivien raivauksesta, jotta talon pohja saataisiin rakennettua.

Maansiirtotöitä tehtiin kuitenkin ilman rakennuslupaa ja maisematyölupaa. Riihimäen kaupungin viranomaiset keskeyttivät työt tontilla vuoden 2019 marraskuussa.

Liski teki kertomansa mukaan yhteistyötä erään miehen kanssa. Liski kirjoittaa hovioikeuteen toimittamassaan valituksessa, että hän osti miehen kanssa vierekkäiset tontit. Mies rahoitti myös Liskin tontin oston.

Kaisa Liskin tontti Riihimäellä.

Yhteistyötä oli tarkoitus tehdä alusta lähtien. Liskin mukaan mies soitti ja kertoi, että lupa olisi myönnetty. Liskin tehtäväksi jäi maansiirtofirman hankkiminen.

– Ja minä hoidin, Liskin valituksessa kirjoitetaan.

Vasta jälkikäteen Liski sai kertomansa mukaan kuulla, että lupa olikin hankittu vain miehen tontille, eikä ollenkaan hänen tontilleen. Liski ymmärsi asiat siis väärin.

– Minusta on inhimillistä erehtyä noissa oloissa siitä, että oliko lupa molemmille vai vain toiselle, koska niitä vietiin yhdessä eteenpäin.

Jos syyte ei mene nurin, Liski vaatii vähintäänkin päiväsakon rahamäärän alentamista vähentyneiden tulojensa takia. Siitä ei ole toistaiseksi tietoa, koska Turun hovioikeus tekee asiassa ratkaisuja.

Liski on joutunut saman tontin takia ongelmiin aiemminkin.

Oikeus velvoitti Liskin aiemmin maksamaan Riihimäen kaupungille yli 25  900 euron sakon sopimuksen rikkomisesta. Liski myi sopimuksen vastaisesti ja ilman kaupungin lupaa rakentamattoman tonttinsa liiketuttavalleen liki 700 00 euron voitolla.

Liski ja liiketuttava peruivat kaupat, mutta oikeuden mielestä sopimusrike oli silti tapahtunut. Tämä tuomio on lainvoimainen.

Liskiä vastaan on vireillä myös toinen rikossyyte Helsingin käräjäoikeudessa. Liskiä syytetään yrityssalaisuuden rikkomisesta, josta voi saada sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Käsittelypäivämäärä ei ole tiedossa.

Syyte liittyy Liskin ja hänen entisen työnantajansa Uudenmaan Viva Oy:n työsuhdekiistoihin. Asiaa on käsitelty oikeudessa aiemmin riitajuttuna, joka on yhä vireillä korkeimmassa oikeudessa.

Hovioikeus tuomitsi Liskin maksamaan Uudenmaan Vivalle yli 500 000 euroa korvauksia ja kuluja. Liski sai korkeimmasta oikeudesta valitusluvan noin 120 000 euron suuruisen salassapitoehtoa koskevan sopimussakon osalta.

Source Link is.fi