Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2bfdae19f613f8667ba14a046f33e209, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaisa Liski tuomittiin yli vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen – Uutisalue

Kaisa Liski tuomittiin yli vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen

Televisiosta kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Liski joutuu maksamaan velkojille myös yli 260 000 euroa.

Näiden lisäksi oikeus määräsi Liskin kolmen vuoden mittaiseen liiketoimintakieltoon, joka päättyy kesäkuussa 2025. Käytännössä Liski voi toimia tämän ajan työntekijänä, mutta ei yrittäjänä.

Lue lisää: Kaisa Liskiä syytetään törkeästä talous­rikoksesta – syyttäjä vaatii yli vuoden vankeutta

Oikeuden mukaan Liski tiesi, että hänen kiinteistövälitysyhtiönsä Tavastia LKV oli pahoissa taloudellisissa ongelmissa. Tästä huolimatta hän luovutti yhtiöstä itselleen ja yhtiön ulkopuolelle yli 260 000 euroa, ja velkojat jäivät nuolemaan näppejään. Rahojen luovutukset tapahtuivat vuosien 2017 ja 2019 välisenä aikana.

Liskin toiminta oli muun muassa osakeyhtiölain ja verolainsäädännön vastaista. Oikeuden mukaan rahojen luovuttaminen ei ollut liiketaloudellisesti perusteltua. Liski pahensi tempullaan oleellisesti yhtiön maksukyvyttömyyttä, ja se asetettiin lopulta konkurssiin lokakuussa 2019.

Niin sanottu tunnustamisoikeudenkäynti, joka on tavanomaista oikeuskäsittelyä nopeampi ja kevyempi, järjestettiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa kesäkuussa. Koska Liski tunnusti teon ja suostui tunnustamisoikeudenkäyntiin, hän sai rangaistukseensa lievennystä.

Jos syyte olisi käsitelty tavallisessa pääkäsittelyssä, syyttäjä olisi vaatinut Liskille lähtökohtaisesti ehdotonta vankeusrangaistusta, joka olisi ollut enintään kaksi vuotta.

Liski on ilmoittanut oikeuden viime kuussa antamaan tuomioon tyytymättömyyttä, eikä se ole siten lainvoimainen.

Liskillä on oikeudessa vireillä myös muita rikosjuttuja.

Hän joutuu vastaamaan Helsingin käräjäoikeudessa ensi vuoden elokuussa syytteeseen yrityssalaisuuden rikkomisesta.

Lue lisää: Kaisa Liskille rikossyyte – taustalla riita ex-työnantajan kanssa

Syyte liittyy Liskin ja hänen entisen työnantajansa Uudenmaan Viva Oy:n työsuhdekiistoihin. Niitä on aiemmin käsitelty oikeudessa riitajuttuna. Liski rikkoi ex-työnantajansa kanssa työsopimuksessa sovittua irtisanomisaikaa, kilpailukieltoa sekä salassapitovelvoitetta. Liskille lankesi yli puolen miljoonan euron korvausvelvollisuus.

Lue lisää: Korkein oikeus sinetöi Kaisa Liskin karvaan kohtalon – joutuu maksamaan ex-työnantajalle huimat korvaukset

Turun hovioikeudessa on puolestaan vireillä syyte Liskin Riihimäellä sijaitsevan omakotitalon luvattomista rakennustöistä. Käräjäoikeus tuomitsi Liskin rakentamisrikkomuksesta 20 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 1 460 euroa. Liski on saanut hovioikeudelta jatkokäsittelyluvan päiväsakon rahamäärän osalta.

Lue lisää: Kaisa Liski haluaa hovi­oikeuteen – ”Minusta on inhimillistä erehtyä”

Viimeiset vuodet Liski on pyörittänyt kahvilaravintolaa Riihimäellä. Toukokuussa Liski ilmoitti kuitenkin toiminnan lopettamisesta. Yrityksellä oli ongelmia vuokranmaksussa.

IS ei tavoittanut Kaisa Liskiä, 54, kommentoimaan asioitaan tiistaina.

Source Link is.fi