Banner Before Header

Kaksi kuollut muslimien ja hindujen välisissä yhteen­otoissa Intiassa

Kaksi teini-ikäistä kuoli perjantaina hindujen ja muslimien välisissä yhteenotoissa Itä-Intiassa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Paikallisen poliisin mukaan levottomuudet alkoivat sen jälkeen, kun kaksi hallitsevan puolueen virkamiestä esittivät halventavia kommentteja profeetta Muhammedista.

Poliisi avasi tulen hajottaakseen väkivaltaisen väkijoukon Ranchin kaupungissa Jharkhandin osavaltiossa. Toistaiseksi ei ole selvää, kuolivatko teinit poliisien vai mellakoijien toimien takia.

Vanhempi poliisiviranomainen Surendra Kumar Jha sanoi, että ainakin 14 poliisia loukkaantui välikohtauksissa Ranchissa ja muilla alueilla. Alueelle määrättiin ulkonaliikkumiskielto ja Internet-palvelut keskeytettiin levottomuuksien kärjistymisen estämiseksi.

Uttar Pradeshin pohjoisosissa poliisi ilmoitti pidättäneensä 230 epäiltyä mellakoijaa levottomuuksien levittyä useisiin kaupunkeihin perjantaina.

Intian muslimit ovat protestoineet pääministeri Narendra Modin Bharatiya Janata -puolueen (BJP) kahden virkamiehen hiljattain antamista kommenteista profeetan yksityiselämään liittyen. Mielenosoitukset ovat muuttuneet useilla alueilla väkivaltaisiksi yhteenotoiksi hindujen ja muslimien välillä.

BJP erotti tiedottajansa ja yhden johtajistaan näiden esitettyä islamia kritisoivia kommentteja, jotka aiheuttivat kitkaa Intian ja useiden muslimimaiden välille.

Source Link is.fi