Banner Before Header

Kaksi nuorta kuollut henkilö­auton ja täysperä­vaunu­yhdistelmän törmäyksessä Turussa – tällainen on onnetto­muuspaikka

Turussa tapahtui eilen perjantaina henkilöauton ja rekan välinen liikenneonnettomuus.

Aerotiellä ennen iltayhtätoista tapahtuneesta onnettomuudesta ilmoitti hätäkeskukseen auton kyydissä matkustajana ollut henkilö.

Asiasta tiedottava Lounais-Suomen poliisi kertoo, että törmäyksen seurauksena kaksi nuorta menehtyi.

Onnettomuuden sattuessa henkilöauto oli ollut tulossa Aerotietä pitkin lentoaseman suunnasta. Kuljettaja menetti kaarteessa auton hallinnan, auton peräosa lähti luisuun ja auto törmäsi vastaan tulleen täysperävaunullisen yhdistelmäajoneuvon keulaan.

Autossa takapenkillä istunut vuonna 2005 syntynyt nuori nainen ja tavaratilassa matkustanut 2005 syntynyt nuori mies kuolivat, poliisi kertoo. He menehtyivät paikan päällä.

Henkilöauton kyydissä oli onnettomuushetkellä kaikkiaan kuusi nuorta. Yksi heistä matkusti henkilöauton tavaratilassa.

– He ovat olleet tuttuja keskenään. Ovat tienneet toisensa, rikosylikomisario Kristiina Kontio Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Kontio sanoo, että muilla autossa olleilla on todettu lieviä loukkaantumisia.

Onnettomuuspaikka sijaitsee alueella, joka on metsäistä ja harvaan asuttua. Lähistöllä on lähinnä joitakin teollisuushalleja.

Ajoneuvo oli viety pois onnettomuuspaikalta.

Henkilöauton kyydissä oli onnettomuushetkellä kaikkiaan kuusi nuorta.

Esitutkinnan ollessa vasta alkuvaiheessa Kontio ei avaa tarkemmin tapahtumien kulkua. Onnettomuuden syystä tai esimerkiksi tilannenopeudesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Myöskään siitä ei ole vahvistettua tietoa, käyttivätkö autossa olleet henkilöt turvavöitä.

Osallisia on toistaiseksi päästy puhuttamaan alustavasti.

– Varmasti jo tänään yritetään päästä kuulemaan. Mutta järkyttävä tapahtuma taustalla, niin kuuleminen täytyy suorittaa heidän ehdoillaan.

Poliisin mukaan vuonna 2004 syntynyttä henkilöauton kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Kontio muistuttaa, että on mahdollista, että rikosnimikkeet muuttuvat esitutkinnan aikana.

Alkoholilla tai muilla päihteillä ei epäillä olevan osuutta asiassa.

Source Link is.fi