Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a46ae29714e61349d585e720612403a3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaleva: Poliisi aloitti esitutkinnan Ruukin hevos­keskuksen toiminnasta – hevosia lyötiin ja piiskattiin – Uutisalue
Banner Before Header

Kaleva: Poliisi aloitti esitutkinnan Ruukin hevos­keskuksen toiminnasta – hevosia lyötiin ja piiskattiin

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Ruukin hevoskeskuksen toiminnasta, kertoo sanomalehti Kaleva.

Kalevan mukaan tutkintapyynnön poliisille teki raviurheilujärjestö Hippos ry sen jälkeen kun keskuksen entiset opiskelijat kertoivat julkisuuteen hevosten kaltoinkohtelusta. Kyse on ollut esimerkiksi ontuvan hevosen pakkokävelyttämisestä.

Helsingin Sanomien mukaan hevosiin kohdistettiin keskuksessa väkivaltaa lähes päivittäin. Hevosia muun muassa lyötiin ja piiskattiin sekä hakattiin kengitysvälineillä. Väkivaltaa kohdistettiin erityisesti varsaopetuksessa olleisiin nuoriin hevosiin.

Hevoskeskuksen toiminnasta HS:lle kertoneen entisen opiskelijan mukaan häntä myös ohjeistettiin, että hevosta saa lyödä. Hevosten omistajien ollessa läsnä toimintaa peiteltiin, ja hevosia käsiteltiin ”silkkihansikkain”.

Kalevan mukaan poliisi tutkii tapahtumia rikosnimikkeellä eläinsuojelurikos. STT ei ole tavoittanut tutkinnanjohtajaa tai oppilaitoksen edustajia kommentoimaan tapausta.

Source Link is.fi