Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a988e3d6b9bbfb1b9da21f2c2ff64cd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Kalle Rovanperä avautui Sardinian MM-rallista – ”Olen iloinen, että se on ohi” – Uutisalue

Kalle Rovanperä avautui Sardinian MM-rallista – ”Olen iloinen, että se on ohi”

Viime viikonlopun Sardinian MM-ralli oli suomalaiskuljettajille vaikea. Esapekka Lapin kyyti tyssäsi lauantaina ensimmäisellä erikoiskokeella koko rallin kärkipaikalta. Lapin auto otti pohjakosketuksessa kovaa osumaa, ja Yariksen takapyörä lisukkeineen jäi tielle.

Kalle Rovanperä puolestaan jäi aura-auton asemassaan kauas kilpailun voittaneesta virolaiskuljettaja Ott Tänakista. Rovanperän lopullinen sijoitus oli viides.

Rovanperä onnistui kuitenkin kasvattamaan MM-rallin kokonaiskilpailun johtoaan viikonloppuna, kun Rovanperän niskaan hengittänyt belgialainen Thierry Neuville ajoi Sardiniassa ulos.

Kalle Rovanperän vauhti kärsi aura-auton roolista

Suomalaistähti on iloinen, että Sardinian kilpailu on nyt historiaa. Jyväskyläläislähtöinen Rovanperä tiedosti kilpailun tärkeyden.

– Tiesimme, että olisi erittäin tärkeää saada hyvät pisteet tästä kisasta, ja jos saisimme enemmän kuin Thierry, se olisi jo iso voitto, Rovanperä tuumi Motorsportin haastattelussa.

Rovanperä sai lähteä viikonlopun viimeiseen päivään lähes paineettomasta tilanteesta. Hän oli likipitäen valmistanut viidennen sijan, eikä neljänteen sijaan olisi ollut jakoja ilman isompia ulosajoja.

– Viimeisen päivän ainut tavoite oli saada pisteitä powerstagelta. Saimme pisteitä neljä, minkä lisäksi rallin viidennen sijan.

Ennen Sardinian MM-rallia kolme peräkkäistä kilpailua voittanut Rovanperä ajeli päätöspäivän rauhassa ja fiksusti.

– Meidän tarvitsi olla fiksuja ja olimmekin. Saimme enemmän pisteitä kuin Thierry, joten voimme olla tyytyväisiä viikonlopun saldoon. Olen iloinen, että se on ohi, Rovanperä päätti.

Rovanperä johtaa Rallin MM-sarjaa näytöstyyliin 120 pisteellään. Toisena olevalla Neuvillella pisteitä on 65.