Banner Before Header

Kalle Rovanperä muistutti tärkeimmästä asiasta vitossijan jälkeen – Lappi harmitteli epäonnea

Hyundain virolaiskuljettaja Ott Tänak oli nopein Sardinian MM-rallissa ja pääsi sunnuntaina juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan. Hän peittosi toiseksi kaasutelleen Fordin Craig Breenin ja kilpailun kolmosen Hyundain Dani Sordon yli minuutilla.

MM-sarjaa johtava Toyotan Kalle Rovanperä ajoi varmasti maaliin ja oli viides. Kilpailun alkuvaiheessa tietä aurannut Rovanperä menetti mahdollisuudet neljänteen peräkkäiseen voittoon jo perjantaina.

Sardinian kapeat, pölyiset ja kivikkoiset tiet kohtelivat huonosti myös MM-sarjassa toisena olevaa Hyundain Thierry Neuvilleä.

Rovanperä pystyi kasvattamaan eroaan Neuvilleen. Rovanperällä on 120 pistettä ja Neuvillellä 65. Tänak nousi kolmanneksi 62 pisteellään. Suomalaisen eduksi jälleen muuttunut MM-tilanne olikin ensimmäisenä mielessä kisan päättymisen jälkeen.

– Tärkein asia on se, että saimme enemmän pisteitä kuin Thierry. Tämä oli hankala pätkä. En voinut tehdä enempää. Auto nousi urista monta kertaa, joten ei ollut nautinnollinen erikoiskoe, Rovanperä kertasi maalihaastattelussa power stagen päätteeksi.

Toyotalle viikonloppu oli muutenkin hankala, kun Esapekka Lappi rysäytti ulos lauantaiaamuna kärkipaikalta, ja Elfyn Evans kärsi teknisistä ongelmista. MM-sarjassa kolmantena ollut Takamoto Katsutakaan ei yltänyt alkukaudelta tuttuun vauhtiin.

– Tämä oli vaikea viikonloppuna ja olen iloinen, että pääsin maaliin asti, Katsuta jutteli.

Kilpailussa piti ajaa alun perin 21 erikoiskoetta, mutta kaksi perjantain pätkää peruttiin. Tänak porhalsi lauantaina kuusi pohja-aikaa ja vielä sunnuntaina kaksi.

– Voimme olla ylpeitä siitä, että vauhtia riitti joka paikassa, mutta homma pitää saada hitsattua yhteen. Tein typerän virheen Kroatiassa, mutta eilen olin epäonninen, Lappi ruoti kisaansa Twitterissä.

Power stagella Neuville kaappasi maksimilisäpisteet viisi pistettä, mutta Rovanperä pani kampoihin pätkän toiseksi nopeimmalla ajalla ja otti kisasijoituksensa tuoneen kymmenen pisteen päälle neljä lisäpistettä.

MM-sarja jatkuu juhannuksena Keniassa.

Source Link is.fi