Banner Before Header

Kalle Rovanperä on maailman­mestari!

Kalle Rovanperä on voittanut rallin maailmanmestaruuden. Rovanperän mestaruus varmistui, kun suomalainen ajoi Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna Uuden-Seelannin MM-rallin voittoon.

Toiseksi Uudessa-Seelannissa sijoittui Sébastien Ogier ja kolmanneksi Rovanperän lähimmäksi haastajaksi MM-taistossa noussut Ott Tänak. Voitto oli Rovanperälle kuudes tällä kaudella. Aiemmat voittonsa Rovanperä saavutti Ruotsissa, Kroatiassa, Portugalissa, Virossa ja Keniassa.

Kisan päätöspäivänä sateen liukastamilla pätkillä pohja-aikoja ajoivat Rovanperä, Ogier ja Tänak. Rovanperä voitti kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen 0,6 sekunnin erolla Tänakiin. Rovanperä oli kilpailussa Ogieria 34,6 sekuntia ja 48,5 sekuntia Tänakia nopeampi.

Rovanperän mestaruus on suomalaisten ensimmäinen 20 vuoteen. Edellinen suomalaismestari Marcus Grönholm voitti toisen mestaruutensa vuonna 2002.

Toyotalla ajava Rovanperä on nuorin maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Colin McRae voitti mestaruuden 27-vuotiaana vuonna 1995. Rovanperä täytti lauantaina 22 vuotta.

Rovanperän ylivoimaisuudesta kertoo se, että kautta on jäljellä vielä kaksi kilpailua.

Rovanperälle maailmanmestaruusnuotteja luetteli kauden ajan kartanlukija Jonne Halttunen.

– Todella vapauttava tunne tällaisen kauden jälkeen. Suurin kiitos kuuluu tallille. He rakensivat tämän raketin, joka oli myös luotettava. Kiitos myös sponsoreille ja ystäville. Äidille terveisiä kotiin! tuore maailmanmestari Rovanperä sanoi tv-lähetyksessä.