Kalle Rovanperän luottomies Taavi, 35, paljastaa työstään suomalaistähden kanssa – ”Olen äiti, vaikka olen mies”

Kalle Rovanperä, 21, ja Taavi Kuupponen, 35, ovat tehneet tiivistä yhteistyötä siitä lähtien, kun Rovanperä oli 17-vuotias.

Rovanperä soitti Kuupposelle ja kysyi tätä kuntovalmentajakseen. Kaksikko ei tuntenut toisiaan entuudestaan, mutta Rovanperä oli kuullut, että Kuupponen olisi sopiva mies tehtävään. Rovanperän yhteydenotto ja ensimmäinen keskustelu Kuupposen kanssa kertoo paljon miesten välisestä suhteesta ja toisaalta Rovanperän persoonasta.

– Minä sanoin Kallelle, että en ymmärrä rallista yhtään mitään. Kalle vastasi siihen, että hemmetin hyvä.

– Olinhan minä aikoinaan Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen ajamista katsellut, mutta käytännössä sellaista rallitaustaa ei ollut lainkaan. Kallen – ja myös itseni mielestä – vahvuuteni on siinä, että emme harjoitellessa oikeastaan koskaan puhu rallista. Puhumme ihan kaikesta muusta, Kalle pääsee siis minun seurassani täysin irti rallista, Kuupponen kertoo Ilta-Sanomille.

Perheellinen Kuupponen on koulutettu hieroja ja personal trainer, mutta hän suosii itsestään valmentaja-titteliä. Hän on tällä hetkellä töissä Rovanperän edustamassa Toyotan MM-rallitallissa. Hän työskentelee tietyissä asioissa myös Toyotan muiden kuljettajien kanssa, mutta jos Rovanperä siirtyisi tallista pois, menisi Kuupponen perässä.

– Kalle on ihmisenä sellainen, että jos hän luottaa johonkin ihmiseen, niin se sitten on ja pysyy. Muutama vuosi sitten paiskattiin kättä siitä, että niin kauan kuin Kalle ajaa kilpaa, niin minä häntä valmennan, Vaajakoskella syntynyt, Keski-Suomessa varttunut ja nykyisin Jyväskylässä perheineen asuva Kuupponen toteaa.

– Ei minusta ole enää vuosiin tuntunut siltä, että olen töissä, kun olen Kallen kanssa tekemisissä. Hän on vähän niin kuin pikkuveli. Olemme tosi hyviä ystäviä, ja se meidän yhteinen kemia on se vahvuus, hän jatkaa.

Kuupposen johdolla Rovanperä käy kuntosalilla, juoksulenkeillä, hiihtämässä ja tekee tasapaino- sekä reaktioharjoitteita. Kuupponen myös hieroo Rovanperän lihaksiston vetreäksi.

Kalle Rovanperä Taavi Kuupposen käsittelyssä Kreikan MM-rallissa.

Rallien ulkopuolella Rovanperä tekevät yhteistyötä harjoittelussa myös etänä, koska Rovanperä asuu nykyään Monacossa ja Kuupponen on Suomessa.

Rallien aikana Kuupposen toimenkuva on laaja. Se sisältää muun muassa kuljettajien kuskaamista paikoista toiseen esimerkiksi lentokentälle sekä media- ja pr-tilaisuuksiin. Lisäksi Kuupponen huolehtii kuljettajien oikeanlaisesta juomasta ja ravinnosta ja sen saamisesta oikeaan aikaan. Ja jos Rovanperältä unohtuu reissusta vaikkapa hammastahna, niin hän ei sitä itse lähde hakemaan, vaan kauppaan marssii Kuupponen.

– Kun minulta on kysytty, että mitä teen työkseni, niin olen sanonut, että olen äiti, vaikka olen mies, Kuupponen kertoo.

– Tavallaan huolehdin kaikesta, että Kalle saa keskittyä vain ajamiseen ja on oikeassa vireystilassa. Siinä se on pähkinänkuoressa.

Kuupponen saa suurta nautintoa Rovanperän menestymisestä.

– Ei tätä tekisi, jos tässä ei olisi kilpailua. Kyllä se voittamisen himo motivoi minuakin. Jos tässä ei olisi mitään panosta, niin olisin kotona.

Source Link is.fi