Banner Before Header

Kalle Rovanperän Tiina-äiti pakeni jännitystä sysimustaan metsään – karjahdus naapurimökistä paljasti ilouutisen: ”Olin, että apua!”

Herkistynyt ja häkeltynyt. Näillä sanoilla tuoreen rallin maailmanmestarin Kalle Rovanperän Tiina-äiti kuvaili tuntemuksiaan Ilta-Sanomille.

– Fiilikset ovat toki huikeat, vaikka olen tällainen jalat maassa -tapaus niin kuin tuo lapsikin. Ei mitään maailmaa murskaavia tuntemuksia, mutta ehkäpä sellaiset tunteet tulevat hieman jälkijunassa, Tiina Rovanperä kertoo.

Äiti on kiertänyt osan MM-ralleista, joissa Kalle on ollut ajamassa, mutta Uudessa-Seelannissa hän ei ollut.

– En ihan osannut odottaa MM-tittelin varmistumista Uudesta-Seelannissa. Olin ehkä hieman pessimistinenkin. Kallella oli tuo tien aurausurakka, äiti totesi viitaten siihen, että Kalle lähti ensimmäisenä kuljettajana reitille puhdistamaan tietä liukkaasta irtosorasta takaa tuleville.

– Mutta nythän tässä kävi niin, että luonnonvoimat tulivat avuksi. Oli sateista ja huono keli. Se auttoi Kallea.

Tiina-äiti seurasi kisaa television välityksellä aikaerosta huolimatta mökillä Korpilahdella. ”Kisastudiossa” oli lähipiiriä. Lopullista ratkaisua hän ei kuitenkaan pystynyt katsomaan. Kallen suoritus kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella jäi äiti-Rovanperältä tarkoituksellisesti reaaliajassa katsomatta.

– Minä teputtelin Kallen Powerstagen ajon aikana sysimustalla mökkitiellä. En voinut jäädä lähelle mökkiämme, koska olisin kuullut sisältä reaktioita Kallen ajamisesta, Tiina-äiti kertoo.

Mutta naapurimökissäkin elämöitiin aamuyöstä. Se paljasti lopulta totuuden Tiinalle.

– Jonkin matkan päässä naapurimökin ovi avautui, miesääni karjahti, että Jes!!!! Sitten olin, että apua! Tuliko se maailmanmestaruus nyt?!!

– Sitten kompuroin pimeässä hätäpäissäni äkkiä takaisin omaan mökkiin sisälle, Tiina-äiti naurahtaa.

Äidillä on jännitys aina äärimmäisen kovaa luokkaa, kun poika porhaltaa vinhaa vauhtia rallien ratkaisuhetkillä.

– Minä en usko rallissa mitään ennen kuin se on varmaa. Powerillakin voi vielä tapahtua ihan mitä vain ja maaliintulonkin jälkeen pitäisi päästä siirtymätaipale huoltoon asti, Tiina-äiti sanoo.

Kalle Rovanperä varmisti maailmanmestaruuden Uuden-Seelannin ankarissa, mutta armottomissa soraränneissä.

Heti mestaruuden varmistuttua Kalle lähetti terveiset äidilleen median välityksellä. Pian tämän jälkeen he olivat yhteydessä videopuhelussa.

– Se oli herkkä hetki – tietysti tunteet tulivat pintaan. Se meni vaan niin, että kuulin mitä Kalle sanoi, mutta hän ei kuullut minun puhettani. Sitten keskusteltiin vähän niin kuin viittomakielellä, käsimerkein ja ilmeillä.

Koska pääset halaamaan poikasi kanssa?

– Vasta Kataloniassa ennen seuraavan MM-rallin alkua. Kalle menee suoraan Uudesta-Seelannista Kataloniaan testeihin, eli työt jatkuvat hänellä melkein saman tien. Minä matkustan Kataloniaan katsomaan rallia. Sinne oli matka varattu jo aiemmin, Tiina Rovanperä kertoo.

Kalle Rovanperän mestaruus on selvä, mutta kuluvasta kaudesta on ajamatta vielä kaksi MM-osakilpailua, Katalonian ja Japanin rallit.

Kataloniassa kaasutellaan 20.- 23. lokakuuta.

– Nyt jauhanta kaikenlaisista pistespekuloinneista, tilastoista ja kuljettajien järjestyksistä loppui. Se on nyt poissa ja siinä mielessä on tosiaan erilainen ja vapautuneempi fiilis lähteä katsomaan rallia, Tiina Rovanperä tuumaa.

Tiina Rovanperä oli saanut jo ”hirvittävästi” onnitteluja sunnuntai-iltaan mennessä.

– Kiitos kaikille, en ole kaikkiin onnitteluviesteihin edes ehtinyt vastata.

Kalle Rovanperä on nyt 22-vuotiaana kautta aikojen nuorin maailmanmestari. Hän eteni maailmanmestariksi lahjakkuuden, uutteran harjoittelun ja johdonmukaisen urasuunnitelman ansiosta.

Mutta elämä ei tietenkään ole pelkkää rallia. Mikä on Tiina Rovanperän mielestä tärkein evästys, jonka hän on Kalle-pojalleen vuosien saatossa antanut?

– Rehellisyys – sillä mennään pitkälle. Ja Kalle varmasti muistaa aina sen.

Source Link is.fi