Kallioseinämä romahti veneilijöiden päälle Brasiliassa – ainakin seitsemän ihmistä kuollut

Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut vakavasti kallioseinämän romahdettua moottoriveneiden päälle Furnas-järvellä Capitolion kaupungissa Brasiliassa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Onnettomuus tapahtui lauantaina puoliltapäivin paikallista aikaa Minas Geraisin osavaltiossa Furnasin padon muodostamalla tekojärvellä, joka on alueella suosittu turistikohde.

Turisteja kuljettaneet veneet olivat järvellä sijaitsevan vesiputouksen lähistöllä, kun kallioseinämä yhtäkkiä romahti kolmen veneen päälle.

Kateissa arvioidaan olevan kolme ihmistä. Kadonneiden etsinnät keskeytettiin yön ajaksi turvallisuussyistä.

Brasilialaisen O Tempo -lehden Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, kuinka kallioseinämä romahtaa nostattaen suuren aallon.

Onnettomuudessa loukkaantuneista yksi on vakavassa tilassa sairaalassa pää- ja kasvovammojen vuoksi. Muilta vakavasti loukkaantuneilta murtui luita. Noin 23 henkilöä sai lisäksi lieviä vammoja.

Minas Geraisin osavaltiossa on ollut viimeisten kahden viikon aikana rankkoja vesisateita. Osavaltion kuvernööri Romeu Zema arvioi Twitterissä, että romahduksen aiheuttivat viime päivien rankkasateet.

Maan presidentti Jair Bolsonaro kertoi Twitterissä Brasilian laivaston avustavan pelastustoimissa ja jakoi videon onnettomuudesta.

Aiemmin viranomaiset kertoivat, että 20 ihmistä olisi yhä kateissa. Luku pieneni merkittävästi, kun selvisi, että moni oli siirtynyt onnettomuuspaikalta jatkohoitoon omin neuvoin ilman viranomaisapua.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 4.18.

Source Link is.fi