Banner Before Header

Kanada nöyryytti Naisleijonia 8–0, näin Pasi Mustonen selitti romahdusta: ”Ykköskenttämme voitti maalintekopaikat 9–2, mutta ei tehnyt maalia”

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen murheelliset toiset erät saivat jatko-osan lauantaina, kun Kanada löylytti Naisleijonat Turussa maalein 8–0. Ahnein oli hyökkääjä Natalie Spooner, joka teki kolme maalia. Hän kasasi hattutempun jo ennen varsinaisen peliajan puoliväliä, kun avauserän johtomaalin jälkeen toisessa syntyi kaksi lisää.

Toisessa erässä Kanadalta maalin makuun pääsivät myös Melodie Daoust (1+2) ja Marie-Philip Poulin (2+0).

– Loppunumerot kertovat kaiken. Kanada on yksinkertaisesti parempi joukkue kuin Suomi, päävalmentaja Pasi Mustonen summasi.

– Kanada otti pelin haltuunsa alusta asti, emmekä pystyneet vastaamaan maailmanmestarien otteisiin. Positiivista oli meidän alivoimapelimme, joka jälleen onnistui mallikkaasti, Mustonen jatkoi.

Kanada sai otteluun salama-alun, kun Spooner vei vieraat johtoon runsaan minuutin pelin jälkeen. Spooner pääsi kasvokkain Suomen maalivahti Eveliina Mäkisen kanssa ja sijoitti kiekon varmasti Mäkisen selän taakse.

Suomi piristyi erän vanhetessa, mutta Kanadan maalilla Kristen Campbell sai avauserässä olla lähes työttömänä kolmella torjunnallaan.

Taas ongelmia toisessa erässä

Kanada laittoi toisessa erässä täyden vauhdin päälle ja iski neljä kertaa kiekon Suomen maaliin. Spooner täydensi hattutemppunsa 4–0-osumalla.

Toiset erät olivat Suomen ongelma jo loppukesän MM-kilpailuissa, jolloin peli sakkasi toistuvasti keskimmäisen 20-minuuttisen aikana. Toisen erän pitkä vaihtomatka näkyy Suomen pelissä pidentyneinä vaihtoina, joiden seurauksena väsyneet kentälliset sortuvat virheisiin. Tuolloin myös avauspelaaminen on ollut erityisen tukkoista.

Torstaina Helsingissä pelatussa maaottelussa Kanada teki toisessa erässä kaksi maalia ja voitti lopulta 4–2. Kanada sopeutui pitkään vaihtomatkaan Suomea paremmin myös Turussa, mutta oli muutenkin koko ottelun ajan vastustajaansa terhakampi.

Ykkösketjun keskushyökkääjä Susanna Tapani harmitteli joukkueen tahmeaa esitystä.

– Taistelimme loppuun asti, mutta tulosta ei vaan tullut. Jälleen kerran toinen erä oli tuskien taivalta, Tapani totesi.

– Loppuluvut ovat tosi tylyt. Mielestäni peli oli tasaisempi, mitä luvut kertovat. Sunnuntaina pitää lähteä kolmanteen kohtaamiseen vapautunein mielin ja kovalla taistelumielellä.

Suomen joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski tunnusti, että Kanada oli tänään joka osa-alueella parempi.

– Kanada näytti, miksi se on maailman paras joukkue tällä hetkellä. Aika pahasti jäimme jalkoihin omalla alueella. Hävisimme liikaa kaksinkamppailuja ja sitä kautta tulos on tuo, Hiirikoski harmitteli Yle Urheilun haastattelussa.

Mustonen löysi jotain positiivista

Meeri Räisänen torjui torstaina huippuottelun, mutta Turussa Eveliina Mäkinen(29 torjuntaa) antoi pari helppoa maalia. Hataran viisikon takana tehtävä oli toivoton. Sunnuntaina torjuntatehtävät hoitanee Anni Keisala, kun Suomi ja Kanada päättävät Turkuhallissa maaottelusarjansa.

Päävalmentaja Mustonen kiitteli ykkösketjun esitystä, vaikka maaleja ei tullutkaan.

– Ykköskenttämme voitti maalintekopaikat 9–2, mutta ei tehnyt maalia. He myös puolustivat hyvin, Mustonen nosti esiin Susanna Tapanin, Michelle Karvisen, Petra Niemisen, Jenni Hiirikosken ja Sanni Rantalan.

– Lisäksi Oona Koukkula teki vakuuttavan debyytin maajoukkueeseen. Ensimmäinen maaotteluedustus ja Kanada vastassa ei ole kenellekään helppo suoritus, Mustonen arvioi 18-vuotiaan puolustajan suoritusta.

Helsingissä ja Turussa pelattavat maaottelut ovat Suomelle ja Kanadalle osa helmikuun olympialaisiin valmistautumista. Suomi kohtaa Kanadan vielä kolmannen kerran, kun joukkueet pelaavat jälleen Turussa. Hiirikosken mukaan silloin joukkueen täytyy saada itsestään kaikki irti.

– Onneksi huomenna on ihan uusi päivä. Nämä ovat ainutlaatuisia tilanteita, kun pääsee pelaamaan kotona maailman rankingykkösjoukkuetta vastaan. Silloin revitään jäälle ihan kaikki, Hiirikoski vakuutti.

Lue myös:

Kanada kaatoi Naisleijonat – Suomen turmioina kakkoserä ja surkea ylivoima: ”Ei ongelma tämän viikon aikana ratkea”

Jääkiekon Pelaajayhdistys: Noora Räty hyväksyi Pasi Mustosen anteeksipyynnön – Räty sanoo, että ei kieltäytynyt syksyn MM-kisoista

Naisleijonat törmäilivät Luulajan pelissä ikävin seurauksin – toinen saapui maajoukkueeseen jalka paketissa

Noora Rädylle mediassa nokitellut Naisleijonien päävalmentaja nosti käden pystyyn virheen merkiksi: “Nooralta olenkin jo anteeksi pyytänyt”

Source Link yle.fi