Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7435a395a3320dda09381eb6299a41ed, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kanadan kiekon kurimus syvenee – poliisi tutkii nyt hyytäviä syytöksiä 8 vuoden takaa – Uutisalue

Kanadan kiekon kurimus syvenee – poliisi tutkii nyt hyytäviä syytöksiä 8 vuoden takaa

Kanadalaisessa jääkiekossa kuohuu jälleen. Quebec Cityn poliisi avaa seksuaalirikosjutun tutkinnan uudelleen.

Tutkinnan kohteena on tapaus vuodelta 2014. Neljän junioriliiga QMJHL:ssä pelaavan Gatineau Olympiquesin pelaajan syytetään hyväksikäyttäneen naista seksuaalisesta.

Asiasta kertoivat muun muassa kanadalaiset CBC ja TSN.

Quebec Cityn poliisi tutki tapausta jo aiemmin, mutta päätti tutkinnan vuonna 2015. Syytteitä ei tuolloin nostettu.

Tapauksesta vuonna 2015 uutisoinut Le Soleil -lehti kertoi tuolloin, että naisen piti tavata yhtä Olympiquesin pelaajaa tämän hotellihuoneessa tammikuussa 2014. Nainen kertoi lehden mukaan poliisille, että kolme pelaajaa pakotti hänet jäämään hotellihuoneeseen, jonka jälkeen kolmikko hyväksikäytti naista seksuaalisesti samaan aikaan.

Neljännen pelaajan väitetään hyväksikäyttäneen naista hotellihuoneen vessassa.

Pelaajien tai naisen nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen. Le Soleil paljasti naisen kärsineen masennuksesta ja itsetuhoisuudesta tapauksen jälkeen. Hän kertoi myös saaneensa pelaajilta häiritseviä viestejä.

TSN:n mukaan tapauksen tutkinta avattiin uudestaan, koska on tullut ilmi ”uusia elementtejä”.

QMJHL julkaisi tapauksen avaamisen jälkeen niukkasanaisen tiedotteen. Liiga ilmaisi tekevänsä yhteistyötä tutkintaa auttaakseen.

Tapaus on lyhyen ajan sisään jo kolmas, jossa kanadalaisia juniorikiekkoilijoita syytetään naisten seksuaalisesta hyväksikäytöistä. Kaksi muuta ovat vuosilta 2003 ja 2018, ja liittyvät Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkuepelaajien väitettyihin tekosiin.

Vakavien seksuaalirikossyytösten takia maan hallitus on aloittanut parlamentaarisen tutkinnan Kanadan jääkiekkoliiton toiminnasta.

Tapausten myötä moni Hockey Canadan yhteistyökumppani on katkaissut yhteistyösopimukset lajiliiton kanssa.

Source Link is.fi