Banner Before Header

Kanadassa poliisi tyhjensi rajasillan Convoy-mielen­osoittajista – ”Kansallinen talouskriisi sillalla on päättynyt”

Kanadassa poliisi tyhjensi Yhdysvaltoihin vievän rajasillan sunnuntaina mielenosoittajista.

Poliisi kertoi Suomen aikaa sunnuntaina iltapäivästä ryhtyneensä pidättämään mielenosoittajia ja hinaamaan ajoneuvoja.

Pian tämän jälkeen Windsorin pormestari ilmoitti, että ”kansallinen talouskriisi Ambassador-sillalla on päättynyt”. Hänen mukaansa rajanylityspaikat avataan uudelleen, kunhan viranomaiset ovat päättäneet, että niiden avaaminen on turvallista.

Ambassador-silta on tärkeä kauppareitti, jonka yli kulkee neljännes Yhdysvaltain ja Kanadan välisestä kaupasta.

Ambassadorin lisäksi myös useat muut rajanylityspaikat ovat olleet suljettuna. Mielenosoittajat ovat tukkineet rajanylityspaikat ainakin Manitoban ja Albertan provinsseissa.

Sadat ihmiset kokoontuivat Ottawan keskustaan

Mielenosoittajia on ollut kokoontuneena myös Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan, joka on ollut mielenosoittajien tukkima jo pari viikkoa. Ontarion provinssiin julistettiin perjantaina poikkeustila protestien vuoksi.

Niin kutsuttu Freedom Convoy eli vapaasti suomennettuna Vapaussaattue alkoi maan länsiosasta, josta rekat valuivat kulkueena pääkaupunkiin.

Kanadan Convoy-protesti alkoi alun perin vastalauseena tiukoille testi- ja eristysvaatimuksille, jotka kohdistuvat Yhdysvaltain rajan yli palaaviin rokottamattomiin rekkakuskeihin.

Sittemmin mielenosoitus on kuitenkin muuttunut laajemmaksi koronamääräyksiä ja pääministeri Justin Trudeaun hallitusta vastustavaksi protestiksi

Source Link is.fi