Banner Before Header

Kankaanpään terrorismi­rikoksista epäillyt nuoret miehet vapautettiin tutkinta­vankeudesta

Käräjäoikeus on päätöksessään todennut, että poliisi ei ole esittänyt hakemuksen tueksi sellaisia uusia seikkoja, joiden perusteella epäiltyjen vangitsemista voisi jatkaa.

Epäillyt ovat olleet saman asian vuoksi vangittuina myös alkuvuodesta 2020. Poliisin on seurannut heidän tekemisiään pidemmän aikaa.

– Pakkokeinolain mukaan rikoksesta pidätettyä tai vangittua, joka on päästetty vapaaksi, ei saa uudelleen pidättää samasta rikoksesta sellaisen seikan nojalla, joka on ollut viranomaisen tiedossa sen päättäessä pidättämisestä tai vangitsemisesta, käräjäoikeus perustelee ratkaisuaan.

Lue lisää: KRP jäädytti Kankaanpään terrorismi­epäiltyjen varat – tätä se tarkoittaa

Käräjäoikeuden mukaan poliisi ei myöskään ole esittänyt vangitsemisen jatkon tueksi sellaisia uusia seikkoja, joiden perusteella epäiltyjen vangitsemista voisi jatkaa.

Lisäksi käräjäoikeus on todennut, että asiassa ei ole niin sanottua sotkemisvaaraa, jonka vuoksi epäiltyjä ei voisi vapauttaa.

Vaikka miehet pääsivät vapaaksi tutkintavankeudesta, heitä epäillään yhä rikoksista. Esitutkinta on käynnissä.

Yksi epäiltyyn viisikkoon kuuluvista miehistä pääsi vapaaksi jo 10. joulukuuta. Hänet oli alkujaankin vangittu muita epäiltyjä lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Source Link is.fi