Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_616e4e854edddb4a27ff04f14e54c09a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kansainvälinen hiihtoliitto perui Planican maailmancup -kilpailun – piti olla viimeinen näyttöpaikka Pekingiin – Uutisalue

Kansainvälinen hiihtoliitto perui Planican maailmancup -kilpailun – piti olla viimeinen näyttöpaikka Pekingiin

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti maanantaina, että Planican maailmancup -kilpailu on peruttu. Sloveniassa oli määrä kilpailla maastohiihdossa ja yhdistetyssä 21–23. tammikuuta.

– Pandemian kehityksen takia Sloveniassa näin isoon tapahtumaan osallistuvien turvallisuutta ei voida taata. Lisäksi sairastuneiden ja karanteenissa olevien kasvavat lukemat vaarantaisivat maan peruspalveluiden toiminnan. Vahvan terveysviranomaisten suositusten jälkeen Slovenian hiihtoliitto on päättänyt kisojen perumisesta, tiedottaa Kansainvälinen hiihtoliitto.

FIS kertoo tiedotteessa, että kilpailulle etsitään mahdollista korvaavaa paikkaa.

Jo aiemmin peruttiin Ranskan Les Roussesin maailmancup-kilpailu 14.–16. tammikuuta. Myös Ranskan kilpailujärjestäjät vetosivat vaikeaan koronatilanteeseen, minkä vuoksi he eivät olisi voineet taata kilpailijoiden turvallisuutta.

Siksi Planican kisojen piti olla viimeinen maailmancup-viikonloppu ennen Pekingin olympialaisia ja samalla viimeinen näytönpaikka suomalaisurheilijoille olympialaisiin.

Planicassa piti hiihtää perinteisen hiihtotavan sprintit ja yhdistelmäkilpailut.

Suomen Hiihtoliiton on määrä kertoa olympiavalinnoista tiistaina. Olympialaisiin nimettävät urheilijat tulee ilmoittaa viimeistään 24. tammikuuta.

Suomen olympialaisten maastohiihtojoukkueeseen on tähän mennessä nimetty Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen. Suomen kiintiö olympialaisissa on seitsemän naishiihtäjää ja kuusi mieshiihtäjää.

Uutinen täydentyy.

Lue myös:

Source Link yle.fi