Banner Before Header

Kansanedustaja: Marinia ei tarvitse puolustaa – tukijat saisivat keksiä uuden argumentin

Vasemmistoliiton kansanedustajan Anna Kontulan mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd) juhlintaa ei tarvitse puolustella. Tätä hän perustelee sillä, että kyseessä on pääministerin oma asia.

Kontulan mukaan Marinin puolustajat voisivat ainakin harkita uudelleen argumenttejaan.

– Jos sitä nyt sitten haluaa puolustaa, niin keksiköön jonkin muun argumentin kuin että kännäys on ok pääministerille, koska kaikki muutkin kännää, Kontula kirjoittaa Twitter-päivityksessään.

Kontulan mukaan yleisesti käytetty argumentti ei pidä paikkaansa.

– Suomessa elää paljon ihmisiä, jotka eivät pämppää [juhli alkoholia nauttien] tai juokse kotibileissä.

Pääministeri Marinista lähti keskiviikkoiltana leviämään videoita, joissa hän juhlii seurueensa kesken yksityishenkilön kotona. Marin on kertonut nauttineensa illan aikana alkoholia ja juhlineensa ”railakkaastikin”.

Perjantaina julkisuuteen tuli uusi video, jossa Marin tanssii yökerhossa laulaja Olavi Uusivirran kanssa.

Kontula selventää twiittiketjunsa alussa, ettei hänellä ole mitään sitä vastaan, että ”aikuinen kännää kaveriensa kanssa vapaa-ajalla”. Hän myös toteaa nähneensä 25 vuoden poliitikkouransa aikana useita poliitikkoja humalassa.

Kontula kuitenkin korostaa, että alkoholin käytöllä on myös kääntöpuolensa.

– Suomessa on puoli miljoonaa alkoholin ongelmakäyttäjää. Alkoholista koituvat haitat työllistävät laaja-alaisesti julkista sektoria ja aika moni suomalainen on tullut kännissä tavalla tahi toisella satuttaneeksi läheisiään.

Alkoholin käytöstä ei tulisi Kontulan mukaan puhua normina, sillä tällöin alkoholin juomattomuus tai nauttiminen muuten kuin päihtymistarkoituksessa näyttäytyy poikkeavana, siis käyttäytymisnormin ulkopuolisena toimintana.

Humalassa juhliminen kotibileissä on Kontulan mukaan vapaa-ajanviettotapa muiden joukossa, eikä sitä pitäisi täten erityisesti paheksua tai ihannoida.

– Henkilökohtaisesti toivoisin, että suomalainen keskustelu siirtyisi kaiken kaikkiaan käsittelemään päihteitä enemmän tietoon perustuvan yhteiskuntasuunnittelun kuin tunnepohjaisen moralismin lähtökohdista. Koska tällä saralla olisi politiikalla paljon voitettavaa.

Source Link is.fi