Kari Aihinen paljastaa, mikä ruoka-aine on lähes mahdoton valmistaa kotona – sesonki­herkku saa kylmää kyytiä

MasterChef-ohjelman tuomarina nähdään kolmatta kertaa turkulaiskokki Kari ”Kape” Aihinen. Suorasanainen Aihinen arvioi ohjelmassa kotikokkien luomuksia yhdessä Helena Puolakan ja Henri Alenin kanssa.

Aihinen haluaa tsempata kaikkia tekemään ruokaa. Useista kokkiohjelmista tuttu keittiömestari ei halua puhua ruoanlaitosta mokien kautta. Enemmänkin halu tehdä ruokaa pitäisi hänen mielestään sytyttää.

– Nyt on aikaa ja kaupat ovat tulvillaan raaka-aineita. Ehkä voitaisiin enemmän kunnioittaa jotain muuta kuin filettä ja suikaletta. Ruokaa voisi tehdä edullisemmista raaka-aineista kuten possuniskasta ja tehdä haudutettavia juttuja suomalaisista raaka-aineista.

Kari Aihinen sanoo, että ruoanlaitto lähtee tammikuussa Suomessa pakkasen kautta. Nyt ei Suomessa ole hirveästi mikään sesongissa.

– Lämpimät kuumat juureskeitot, made ja mateen maksa, ne ovat nyt sesongissa. Mutta ne eivät kuulu mun kotiruokaan, sillä en jaksa mitään madetta alkaa nylkeä himassa.

Miksi et jaksa nylkeä madetta?

– Ota pari madetta kotiin ja soita mulle, oliko se helppo, kun sitä saatanan limaa lentää joka paikkaan, Kari Aihinen lataa.

– Kuka sitä jaksaa himassa tehdä. Se vaatii tilaa. Tietysti jos mateen ostaa kaupasta valmiina nyljettynä, niin se on hieno juttu kyllä. Madekeitto on aika fantastinen ruoka, Kari Aihinen päättää.

Perinteinen madekeitto valmistetaan sesonkikalan lisäksi perunasta, porkkanasta ja sipulista. Sen liemeen lorautetaan kermaa ja se maustetaan muun muassa laakerinlehdellä, tillillä ja maustepippureilla.

MasterChef Suomi MTV3-kanavalla 15. helmikuuta alkaen.

Source Link is.fi