Kartanlukija Jonne Halttunen Ylellä: ”Täytyy olla kiitollinen, että saa tehdä Kallen kanssa töitä”

Kalle Rovanperän maailmanmestaruusautossa istui toinen tärkeä palanen mestaritiimiä, joka ei otsikoissa paistattele. 22-vuotiaan rallimestarin kartanlukija Jonne Halttunen, 36, oli tunteikkaana, kun Yle näytti TV2:lla erikoislähetyksessä Halttusen haastattelun.

– Ikinä en olisi uskonut tähän, 15 vuotta sitten ensimmäisen kerran rallikisassa mukana ollut Halttunen aloitti Ylellä.

Halttusen mukaan puheista saunan lauteilla tuli ammatti, joka kulminoituu nyt mestaruusjuhliin yhdessä Rovanperän kanssa. Halttunen kertasi uhrauksia, joita laji vaatii.

– Olen sitä miettinyt, että ralli on tietyllä tapaa elämäntapa ja -valinta. Tässä luopuu paljosta, kun ollaan paljon reissussa: ei näe kavereita, ei näe perhettä, Halttunen sanoi.

– Mutta samalla tästä saa paljon. Minun on vaikea kuvitella mistä muualta saisi tällaista adrenaliinia ja hyvän olon tunnetta, ja epäonnistuessa negatiivisia tunteita. Tämä on niin älyttömän antava laji, hän fiilisteli.

Halttunen ja Rovanperä kastelivat toisensa kuohujuomalla.

Halttunen liittyy kartanlukijoiden mestarikaartiin, jossa ovat ennestään suomalaisista Timo Rautiainen, Risto Mannisenmäki, Seppo Harjanne, Juha Piironen ja Ilkka Kivimäki.

Halttunen kiitti menestyksestä tunteikkaasti Rovanperää, joka palautti rallikuninkuuden sunnuntaina 20 vuoden jälkeen Suomeen.

– Täytyy olla onnekas ja kiitollinen siitä, että saa Kallen kanssa tehdä tätä työtä. Hän on paitsi erittäin hyvä kuljettaja, niin erittäin hieno ihminen. Koen oloni aika onnelliseksi tällä hetkellä, Halttunen sanoi.

Source Link is.fi