Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e557d7295cddff8b90bd236afd97c228, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Katso Kasperi Kapasen häikäisevä ohjaus ja Roope Hintzin tahtomaali, joka päätti Penguinsin voittoputken – Mikko Rantanen hurjasteli neljä pistettä – Uutisalue

Jääkiekon NHL:ssä pelattiin kierroksen ensimmäinen ottelu jo suomalaiseen prime time -aikaan lauantai-iltana. Siinä ”suomalaismafian” värittämä Dallas Stars nousi 3–2-voittoon Pittsburgh Penguinsista.

Peräti kymmenen ottelun voittoputkessa ollut Penguins aloitti jälleen myrskyn lailla, eikä Dallas näyttänyt pystyvän vastaamaan varsinkaan Sidney Crosbyn johtaman ykköskentän tekemiseen millään tavalla. Kuuden minuutin pelin jälkeen puolustaja Brian Dumoulin vei Pittsburghin johtoon Kris Letangin ja Jake Guenzelin esityöstä.

Vain puoli minuuttia myöhemmin Penguins meni 2–0-johtoon, kun Kasperi Kapanen ohjasi taidokkaasti suoraan ilmasta kiekon yläkulmaan ruotsalaispakki Marcus Petterssonin vedon jälkeen.

Dallas nousi taistoon toisessa erässä. Denis Gurianov kavensi ajassa 36.01.

Kolmatta erää oli jäljellä viisi minuuttia, kun Dallasin konkarihyökkääjä Joe Pavelski lapioi Jason Robertsonin laukauksen irtokiekon verkkoon ja nosti Starsin tasoihin.

Peliä oli jäljellä alle neljä minuuttia, kun sitten Dallasin ykköskentän suomalaissentteri Roope Hintz taisteli voittomaalin nimiinsä. Syöttöpisteet kirjattiin Miro Heiskaselle ja Robertsonille.

Jäällä nähtiin yhteensä seitsemän suomalaista, kun Dallasilla Hintzin ja Heiskasen lisäksi uurastivat Esa Lindell, Jani Hakanpää ja Joel Kiviranta. Pittsburghilla läpimurtoa NHL-kaukaloihin tekee Kasper Björkqvist, joka tämän viikon alussa ensimmäisessä NHL-ottelussaan iski myös maalin.

Katso jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta Kasperi Kapasen sekä Roope Hintzin maalit.

Dallas palasi perjantaina pitkältä pelitauolta koronatartuntojen takia. Joukkue on nyt neljän ottelun voittoputkessa. Dallas taistelee playoff-paikasta ollen tällä hetkellä Keskisessä divisioonassa kuudentena – pudotuspelipaikka vaatii venymistä.

Pittsburgh on Metropolitan-divisioonassa neljäntenä ja vahvasti kiinni playoff-paikassa.

Alkukaudesta tehottomuudesta kärsinyt Roope Hintz on kerännyt 29 ottelussa tehopisteet 13+10=23. Se riittää suomalaispörssissä kuudenteen sijaan. Kasperi Kapanen on tehtaillut 33 ottelussa 8+10=18 tehopistettä.

Teuvo Teräväiseltä upea ylivoimamaali – Panthers kuitenkin vei kaksi pinnaa

Carolina Hurricanesin ja Florida Panthersin ottelussa Teuvo Teräväinen näytti taituruuttaan ylivoimalla. Hän latasi napakan rannelaukauksen aivan ylämummoon ja nosti Carolinan 1–1-tasoihin avauserässä.

Aleksander Barkov syötti vielä ensimmäisessä erässä Floridan 2–1-johtomaalin, jonka viimeisteli Carter Verhaeghe.

Sebastian Aho puolestaan alusti Seth Jarvisin 3–3-tasoituksen kolmannessa erässä. Aho sai syöttöpinnan myös Teräväisen maaliin.

Jatkoajalla voiton vei kuitenkin Florida Panthers, kun Jonathan Huberdeaun namupassi löysi Anthony Duclairin lavan, ja Duclair ujutti voittomaalin verkkoon.

Katso alla olevalta videolta Teräväisen maali, Ahon syöttämä Jarvisin 3–3-tasoitus sekä Floridan voittomaali jatkoajalla.

Suomalaispörssin kärki Mikko Rantanen hurjasteli neljä pistettä

Colorado Avalanche otti neljännen peräkkäisen voiton, kun se päihitti Toronto Maple Leafsin 5–4 jatkoajalla.

Toronto meni avauserässä jo 3–0-johtoon Alexander Kerfootin yhdellä ja supertähti Auston Matthewsin kahdella osumalla. Sitten alkoi Coloradon nousu.

Vielä ensimmäisessä erässä Nathan MacKinnon kavensi Mikko Rantasen syötöstä. Kolmannessa erässä Coloradon Gabriel Landeskog ja J. T. Compher osuivat, ja Rantanen sai näihin syöttöpisteet. Jatkoajalla pelin ratkaisi Devon Toews ja Rantanen sai syöttöpisteen – Mikko Rantaselle siis tehopisteet 0+4!

Rantanen johtaa suomalaisten pistepörssiä NHL:ssä, kun 28 ottelussa on tullut kovat 16+24=40 tehopistettä. Koko NHL:n pistepörssissä Rantanen on sijalla seitsemän.

Juuse Saros häikäisi taas Nashvillen maalilla, kun hän venyi Arizonaa vastaan 38 torjuntaan. Nashville voitti 4–2, Eeli Tolvanen ja Mikael Granlund saivat syöttöpisteet.

Rasmus Kupari sai syöttöpinnan puolestaan, kun Los Angeles Kings jyräsi Detroit Red Wingsin 4–0. Kings ja Red Wings kuuluvat kauden positiivisiin yllättäjiin. Kings on Tyynenmeren divisioonassa neljäntenä ja mukana playoff-junassa. Red Wings taistelee yllättäen playoff-paikasta kovassa Atlantin divisioonassa ollen tällä hetkellä viidentenä.