Banner Before Header

Katso, kuinka Andrew Copp iski puhtaan hattutempun avauserään – Aleksander Barkovin ja Teuvo Teräväisen tykki puhui ylivoimalla

Florida Panthers varmisti NHL:ssä Atlantin divisioonan voiton kaatamalla Detroit Red Wingsin 5–2. Divisioonavoitto on Floridalle seurahistorian ensimmäinen.

Viime ottelussa New York Islandersia vastaan hattutempun viimeistellyt Florida-kapteeni Aleksander Barkov viimeisteli ylivoimalla Floridan 2–1-osuman avauserän lopussa.

Barkov on viimeistellyt 64 ottelussa 38 maalia ja yhteensä 86 tehopistettä. Barkov johtaa suomalaisten maalipörssiä ja on toisena tehopisteissä, edellään vain Coloradon Mikko Rantanen (36+55=91).

Barkovin uran ennätys on 96 tehopistettä kaudelta 2018–19. Tosin tällä kaudella Barkov on missannut 14 ottelua loukkaantumisten takia.

Koko NHL:n kärkijoukkue Florida Panthers on hurjastellut tällä kaudella jo 322 maalia, kun runkosarjaa on pelaamatta viisi ottelua. Viimeksi vastaaviin määriin on ylletty kaudella 1995–96 peräti kolmen joukkueen voimin, kun maaleilla ilottelivat Pittsburgh, Detroit ja Colorado.

Lue myös: Näistä uskomattomista numeroista päättyvä NHL:n runkosarja muistetaan – Aleksander Barkovin johtama Florida on takonut poikkeuksellisen määrän maaleja

Detroit-voitto oli Floridalle jo 12:s peräkkäinen. Barkov valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Teräväinen aloitti Carolinan kirin – Calgary varmisti divisioonavoiton

Itäisessä konferenssissa kolmantena oleva ja Metropolitan-divisioonaa johtava Carolina Hurricanes voitti Winnipeg Jetsin 4–2.

Winnipeg johti avauserän jälkeen 2–0, mutta Teuvo Teräväinen aloitti ylivoimalla Carolinan nousun aivan toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä Carolina osui kolmesti.

Sebastian Aho sai syöttöpisteen Teräväisen osumaan. Teräväinen on saalistanut 73 ottelussa tehot 20+42=62 ja Aho 75 ottelussa tehot 36+42=78.

Katso alla olevalta videolta Barkovin sekä Teräväisen maalit.

Calgary Flames puolestaan varmisti Tyynenmeren divisioonan voiton, kun sillä on runkosarjassa jäljellä neljä ottelua. Calgary voitti viimeisestä pudotuspelipaikasta yhä taistelevan Dallas Starsin 4–2.

Flamesin Matthew Tkachuk aloitti ottelussa maalinteon ja ylitti samalla 100 tehopisteen rajan ensi kertaa urallaan.

Tällä kaudella jo kuusi pelaajaa on ylittänyt 100 pistettä. Floridan Jonathan Huberdeau ja Edmontonin Connor McDavid ovat tehneet jo 113 tehopistettä, Calgaryn Johnny Gaudreau 109 pistettä, Edmontonin Leon Draisaitl 106 pinnaa ja Toronton Auston Matthews 102.

Andrew Copp iski puhtaan kypärätempun – myös Jake Guentzel lennätti hattuja

Yön NHL-kierroksella nähtiin myös kaksi hattutemppua.

New York Rangersin 27-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Andrew Copp iski puhtaan hattutempun, kolme peräkkäistä osumaa, ja kaikki vielä avauserässä, kun Rangers kaatoi New Yorkin paikallispelissä Islandersin 6–3.

Coppin puhtaan hattutempun näet jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Hattutemppu oli kesken kauden Winnipegistä Rangersiin siirtyneelle Coppille uran toinen.

Rangersin venäläistaituri Artemi Panarin sai ottelussa neljä syöttöpistettä.

Linjatuomari kerää hattuja jäältä Andrew Coppin hattutempun jälkeen.
Linjatuomari kerää hattuja jäältä Andrew Coppin hattutempun jälkeen.Getty Images

Myös toinen 27-vuotias jenkkihyökkääjä onnistui hattutempussa, kun Pittsburghin Jake Guentzel maalasi kolmesti. Penguins kaatoi Bostonin 4–0.

Guentzelille hattutemppu oli uran viides. Samalla hän ylitti 40 maalin rajan tällä kaudella ollen NHL:n maalipörssissä sijalla yhdeksän.

Sidney Crosby ja Jake Guentzel juhlivat jälkimmäisen tekemää maalia NHL:ssä Bostonia vastaan.
Jake Guentzel (oik.) pääsi juhlimaan hattutemppua.Icon Sportswire / Getty Images

Penguinsin Casey DeSmith otti nollapelissä peräti 52 torjuntaa. Se on Penguinsin seuraennätys ja viidenneksi eniten torjuntoja sisältänyt nollapeli koko NHL:ssä kaudesta 1955–56, jolloin laukauksia alettiin laskea.

Nollapeli oli 30-vuotiaalle yhdysvaltalaiselle uran yhdeksäs ja kauden kolmas.

Kaksi edellistä mestaruutta vienyt Tampa Bay Lightning antoi myrskyvaroituksen kunnostaan runkosarjan lopulla, kun se kaatoi Toronton 8–1.

Ross Colton ja Alexander Killorn tekivät tehot 2+1 ja kapteeni Steven Stamkos 1+2.

Stamkosista, 32, tuli Tampan seurahistorian kovin pistemies. Hän on nyt tehnyt NHL:ssä 917 runkosarjaottelussa 956 (473+483) pistettä.

NHL:n sarjataulukot tästä linkistä (Teksti-tv).

Yön NHL-kierroksen tulokset:

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 3–6

Florida Panthers – Detroit Red Wings 5–2

F: Aleksander Barkov 1+0

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 2–5

N: Janne Kuokkanen 0+1

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 4–0

Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets 4–2

C: Antti Raanta 20/22 torjuntaa, Teuvo Teräväinen 1+1, Sebastian Aho 0+1

NY Islanders – NY Rangers 6–3

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 6–3

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 8–1

Calgary Flames – Dallas Stars 4–2

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 4–1

C: Kevin Lankinen, 8 minuuttia, 1/1 torjuntaa

San Jose Sharks – St. Louis Blues 1–3

Lue lisää:

NHL-jääkiekkoa pelataan marraskuussa Tampereella – Mikko Rantanen tähdittää kahta kamppailua, Patrik Laineen tilanne vielä auki

Artturi Lehkonen pääsi ykköskenttään korvaamaan Mikko Rantasta ja maalasi, Coloradolle yllätystappio – myös Hintz ja Puljujärvi venyttivät verkkoa

Suomalaisvalmentaja sai tilkittyä NHL-mestarisuosikin huolestuttavan ongelman – Mikko Rantasen mukaan Coloradossa ollaan valmiita voittamaan

Aho ja Teräväinen ovat nousseet kaikessa hiljaisuudessa NHL:n parhaiden alivoimapelaajien joukkoon – suomalaistähdet kertovat syyt arvokkaille lukemille

Kommentti: Suomalaisten tähdittämä Carolina on sivuluisussa ja tarvitsee nopeasti ryhtiliikkeen – Antti Raannan pitää nousta esiin

Mikko Rantanen hurjasteli tehot 1+2 ja lähestyy kovaa vauhtia sadan pisteen rajapyykkiä – Colorado varmisti voitolla länsilohkon ykkössijan

Näistä uskomattomista numeroista päättyvä NHL:n runkosarja muistetaan – Aleksander Barkovin johtama Florida on takonut poikkeuksellisen määrän maaleja

Source Link yle.fi