Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_186439a876dd21e86bda3ae7ed456e21, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Katso suorana, ketkä kapuavat korkeimmalle – köysikiipeilyn nuorten SM-kisa ISTV:ssä! – Uutisalue

Katso suorana, ketkä kapuavat korkeimmalle – köysikiipeilyn nuorten SM-kisa ISTV:ssä!

Köysikiipeilyn Suomen mestaruuskilpailut pidetään kisojen alla avattavassa Kiipeilyareena Ristikossa Helsingin Konalassa. Areenaan avautuu Pohjois-Euroopan suurin kiipeilyseinä, joka on Suomen ensimmäinen olympiatason harjoittelu- ja kilpailuseinä. Enimmillään seinällä on korkeutta 18 metriä.

Nuorten SM-kisojen finaalit alkavat kello 16. Suora lähetys avautuu artikkelin yllä olevaan videoruutuun. Lähetys näkyy vain suorana, siitä ei jää tallennetta.

Nuorten SM-kilpailuissa sarja ovat:

  • youth B (syntymävuodet 2006-2007)

  • youth A (syntymävuodet 2004-2005)

  • juniors (syntymävuodet 2002-2003)

Alustava aikataulu (sunnuntain 21.11.2021):

  • Klo 15.45 lähetys alkaa

  • Klo 16.00 youth B kilpailijoiden esittely ja reitin katselmus

  • Klo 16.15 youth B finaali

  • Klo 17.30 youth A kilpailijoiden esittely ja reitin katselmus

  • Klo 17.45 youth A finaali

  • Klo 19.00 juniors kilpailijoiden esittely ja reitin katselmus

  • Klo 19.15 juniors finaali

  • Klo 20.15 palkintojenjako

Näin Suomen kiipeilyliiton tiedotteessa kuvaillaan köysikiipeilyn finaalin kulkua:

”Kiipeilyssä kilpaillaan kolmessa lajissa: boulderissa, lead-kiipeilyssä ja nopeuskiipeilyssä.

Köysikiipeilyn finaalissa kilpailijoilla on edessään yksi pitkä haastava reitti, joka kiivetään ns. lead-tyylisesti, eli kiipeilijä vie mukanaan turvaköyttä ja kiinnittää sitä seinällä oleviin varmistuspisteisiin. Pudotessaan kilpailija jää roikkumaan köyden varaan. Kilpailijat näkevät reitin ensimmäisen kerran ennen finaalin alkua, mutta eivät saa katsoa toistensa kiipeilyä. Finaaliin pääsee kahdeksan kiipeilijää. Lähtöjärjestys on karsintakierroksen käänteinen järjestys, joten viimeisenä tulee karsintakierroksen paras kiipeilijä.

Reitintekijät ovat tehneet reitistä sellaisen, että se vaikeutuu ylöspäin mentäessä. Näin parhaimmat kiipeilijät pääsevät pisimmälle. Maksimiaika reitillä on kuusi minuuttia, mutta moni putoaa jo ennen aikarajan täyttymistä reitin vaikeuden vuoksi. Jokainen reitin ote on pisteytetty ja kun kilpailija putoaa (tai aika loppuu) hänen pistemääränsä määräytyy ylimmän saavutetun otteen mukaan. Pisimmälle päässyt voittaa. Köysikiipeilyssä mitataan kiipeilytaitoa, kestävyyttä, voimaa ja ongelmanratkaisutaitoa.”

Aikuisten SM-kilpailu pidetään edellisenä päivänä. Sen suoran lähetyksen löydät tästä.

Source Link is.fi