Banner Before Header

Katso suorana klo 11.20: Vihreät vaihtaa ministereitä – vastassa isot haasteet ilmastopolitiikassa ja rajaturvallisuudessa

Vihreiden ministerit vaihtuvat tänään virallisesti klo 11 alkavassa presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa.

Uudeksi sisäministeriksi nimitetään nykyinen ympäristöministeri Krista Mikkonen ja uutena ympäristöministerinä aloittaa vihreiden eduskuntaryhmää johtanut Emma Kari.

Vaihdokset johtuvat vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon perhevapaasta.

  • Yle näyttää tiedotustilaisuuden suorana kello 11.20 alkaen.
  • Tiedotustilaisuuden sisältö päivitetään tähän artikkeliin.

Presidentin esittelyn jälkeen hallitus käsittelee ministerivaihdoksista johtuvat muutokset ministereiden työnjakoon. Uudet ministerit pitävät tiedotustilaisuuden noin kello 11.30.

Uusille ministereille ei ole luvassa kevyttä aloitusta tehtävissä. Sekä sisäministerin että ympäristöministerin työpöydällä on monta poliittisesti kiistanalaista aihetta, jotka jakavat hallitusta myös sisäisesti.

Sisäministeri Mikkonen saa pikakurssin Suomen rajaturvallisuuteen, kun keskustelu Suomen varautumisesta hybridivaikuttamiseen käy kuumana Puolan ja Valko-Venäjän tilanteen takia. Tällä viikolla oppositio jätti yhteisen välikysymyksen aiheesta.

Ilmastoministeri Kari puolestaan saa varautua keväällä odottaviin neuvotteluihin hallituksen ilmastotoimista. Syksyn budjettiriihessä kiista ilmastotoimista saatiin ratkaistua niin kutsutulla ”perälautakirjauksella”, jonka mukaan Suomen päästövähennystavoitteiden toteutumista arvioidaan maaliskuussa 2022.

Mikäli jo sovitut keinot eivät riitä, päättää hallitus samalla ”mahdollisesti tarvittavista” uusista toimista.

Yksimielisyyden löytäminen ilmastotoimista ei ole ollut hallituksessa helppoa ja hallituksen sisällä on jo tässä vaiheessa erimielisyyttä siitä, ollaanko uusien toimien tekemiseen sitouduttu vai ei.

Lisää aiheesta:

Source Link yle.fi