Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_134f67f0ca39217220ef42e010a988d5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Katso täydennetty lista Suomen eniten tienanneista! – Uutisalue
Banner Before Header

Katso täydennetty lista Suomen eniten tienanneista!

Verohallinto julkaisi viime vuoden verotiedot viime viikolla. Aivan kaikkien tietoja listauksissa ei kuitenkaan ollut, sillä jotkut suomalaiset ovat pyytäneet verohallintoa jättämään itsensä pois tietoluovutuksesta medialle.

Monet tietoluovutusta vastustaneet ovat huomattavan kovatuloisia. Suomessa oli vuonna 2020 yhteensä 907 ihmistä, joiden tulot olivat vähintään miljoona euroa. Heistä 121, eli reilut 13 prosenttia halusi verohallinnon olevan lähettämättä verotietojaan medioille.

Verotiedot ovat Suomessa aina julkisia. Tulonsa tietoluovutuksesta pois halunneiden tiedot ovat siis myös julkiset, mutta verohallinto ei ole niitä automaattisesti medioille lähettänyt.

Lue lisää: Verotietojensa luovuttamista vastustaneiden joukossa niin johtajia kuin julkkiksia

Verottajan medialistauksesta puuttui tästä syystä viime viikolla vielä 2 332 henkilön verotiedot. Nämä tiedot Sanoman mediat ovat nyt hankkineet verottajalta yhteistyössä yksitellen, nimi nimeltä. Mukana tietojen hankinnassa olivat IS, HS, Aamulehti ja Satakunnan Kansa.

Kymmenien tuhansien vähintään 100 000 euroa vuonna 2020 ansainneiden tiedot löydät tästä IS:n verokoneesta. IS ei julkaise alaikäisten tai alle 100 000 euroa tienanneiden verotietoja.

Lue lisää: Raharikkaita, yritysjohtajia, muusikoita, urheilijoita… He yrittävät salata verotietonsa

Sanoma hankki tietojensa poistamista pyytäneiden tiedot verotoimistoista, ja ne on nyt päivitetty IS:n verokoneeseen. Kaikki verotiedot on merkitty kokonaisina euroina, joten luvut voivat olla enintään euron liian suuria tai pieniä.

Verokonetta pääsee selaamaan täältä.

Verokoneessa on tietoja ansiotuloista, pääomatuloista, tuloista ja veroista yhteensä, sekä tieto jokaisen verotettavan maakunnasta.

Source Link is.fi