Banner Before Header

Katukuvaan ilmestyi uudenlainen tien­käyttäjä, joka voi pian yleistyä – nämä ovat sen haasteet: ”Eihän tuollaisia voi noin vaan kadulle laittaa”

Pieni, valkoinen, itsestään liikkuva vaunu, jonka päällä lepattaa oranssi varoituslippu. Espoon katukuvaan ilmestyi huhtikuussa uudenlainen tienkäyttäjä, kun HOK-Elanto aloitti ruuan robottikuljetukset asiakkaille ensimmäisenä Suomessa. Tällä hetkellä HOK-Elannon käytössä on 60 robottivalmistaja Starship Technologiesin omistamaa kuljetusrobottia, jotka kuljettavat ruokatarvikkeita asiakkaille Alepasta. Robottien toiminta on rajattu Espoon alueelle.

Robotit voivat Aalto-yliopiston robotiikan professori Ville Kyrkin mukaan yleistyä tiheissä lähiöissä, mutta eivät aivan kaupunkien keskustoissa.

– Espoossa käytössä olevat robotit ovat niin sanottuja last mile -robotteja, jotka toimittavat tavaran perille viimeiset 0,5–2 kilometriä. Se, kuinka ripeästi kuljetusrobotit leviävät muualle Suomeen, riippuu kuluttajien tottumuksista, Kyrki sanoo.

Ruuhkaiset keskustat ovat robotille hankalia, koska se ei pysty kommunikoimaan muiden liikenteessä liikkujien kanssa.

– Ruuhkissa on ihmisten välisiä sosiaalisia normeja esimerkiksi siitä, miten ruuhkassa liikutaan ja miten suojatie ylitetään turvallisesti. Usein jalankulkija esimerkiksi katsoo auton kuljettajaa kohti lähtiessään ylittämään suojatietä. Sosiaalisten normien rakentaminen teknologiaan on hankalaa.

Robotit kuljettavat halvalla

Pienten kuljetusrobottien yleistymiseen vaikuttaa myös asiakkaiden valmius maksaa palvelusta. Robottien toimintasädettä voi kasvattaa, mutta se nostaa myös kustannuksia.

– Silloin kustannusten osuus kokonaishinnasta on jo melko suuri, joten en näe toimintasäteen laajentamista kovin todennäköisenä, Kyrki sanoo.

Kustannukset ovat robottien kilpailuetu ihmistyötä vaativiin kuljetuspalveluihin verrattuna.

– Robotilla kuljetuskustannukset ovat aika matalat. Vaikea kuvitella, että samoihin lukuihin päästäisiin, jos ihminen olisi kuljettamassa.

Kauppaostosten lisäksi robotit voisivat Kyrkin mukaan kuljettaa kotiin esimerkiksi postipaketteja tai lääkeostoksia.

– Jonkin verran on puhuttu siitä, voisiko niillä myös lähettää paketteja tai vaikka palauttaa pulloja. Tällä hetkellä robotit kulkevat tyhjänä takaisin ruokaostokset toimitettuaan.

”Ei voi vaan laittaa kadulle”

Espoo valikoitui robottien käyttöönottopaikaksi muun muassa siksi, että Espoon kaupunki näytti kokeilulle vihreää valoa ja oli innoissaan siitä, HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua kertoo. Starship Technologies kävi hänen mukaansa ennakkoon keskusteluja myös viranomaisten kanssa muun muassa turvallisuuskysymyksistä.

– Eihän tuollaisia voi noin vaan kadulle laittaa ilman mitään keskusteluja, hän painottaa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos sai tiedon katukuvaan ilmestyvistä roboteista vasta median kautta.

– Tästä aiheutui se ikävä tilanne, että kun robotit vain ilmestyivät kaupunkikuvaan, niin jouduimme vasta siinä kohtaa miettimään, että mitä nämä ovat ja miten ne liikenteessä liikkuvat, komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista sanoo.

Source Link is.fi